Getronics PinkRoccade

Company bundelen krachten met ICT-oplossingen voor Fraudebestrijding

Nieuwegein, 21 juni 2006 Nieuwsbericht Getronics PinkRoccade en CMC/T11 Company bundelen krachten met ICT-oplossingen voor Fraudebestrijding

Getronics PinkRoccade en CMC/T11 Company gaan gezamenlijk oplossingen bieden op het gebied van geautomatiseerde fraudebestrijding. Hiervoor hebben beide bedrijven onlangs een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Efficiënte en effectieve fraude- en criminaliteitbestrijding stelt eisen aan de informatievoorziening en procesinrichting bij handhavingorganisaties, zoals bij gemeenten, provincies en ministeries maar ook bij financiële instellingen als verzekeringsmaatschappijen die kampen met schadelast door fraude. Kern van de samenwerking is de combinatie van expertise op het gebied van fraude en risicoanalyse ten behoeve van fraudebestrijding vanuit CMC en proceskennis en automatisering vanuit Getronics PinkRoccade. Daarnaast zijn de krachten gebundeld om de marktpositie bij bestaande klanten te kunnen verstevigen en nieuwe markten aan te boren.

De gecombineerde expertise van beide bedrijven heeft geleid tot de ontwikkeling van de HandhavingSuite, een applicatie die ondersteuning biedt aan organisaties in de processen van verbeterde controle (op basis van risicoanalyse) tot aan detectie en sanctionering. De HandhavingSuite voorziet in de koppeling van controleprocessen met relevante interne en externe informatiesystemen en maakt gebruik van expertkennis van personen binnen en buiten de betreffende organisatie. Inspelend op de actualiteit en vraag uit de markt is ervoor gekozen om te starten in twee belangrijke marktsectoren: * Gemeentelijke sociale diensten; gericht op fraudebestrijding in het kader van de Wet Werk en Bijstand (WWB). * Verzekeraars; waarbij de HandhavingSuite wordt ingezet om fraude met verzekeringen en claims vroegtijdig te voorkomen en op te sporen.

De HandhavingSuite bestaat onder andere uit de module FraudeAlert, waarmee risicogevallen effectiever en efficiënter worden geïdentificeerd, en de Recherchemodule, waarmee (diepgaand) onderzoek naar en afhandeling van risicogevallen wordt ondersteund. Ook de bestaande software modulen van CMCâs ToolKit Handhaving, waaronder overtredingregistratie met checklists, T11-fraudekwetsbaarheidsanalyse en management prioritering, worden in de HandhavingSuite geïntegreerd. Daarmee omvat de HandhavingSuite naast operationele ook meer tactische en strategische modulen voor risicoanalyse en prioritering ten behoeve van locale en landelijke fraudebestrijding op gebieden als milieu, bouwen en wonen, veiligheid en gezondheid.

Deze propositie maakt deel uit van de Application Services, één van de vijf services binnen het portfolio van Getronics PinkRoccade. Centraal in het portfolio staat een toekomstvaste ICT-werkomgeving, voor zowel ondernemingen als overheden. Met Application Services biedt Getronics PinkRoccade ICT-oplossingen voor de vier belangrijkste hoekstenen van organisaties. Namelijk informatie, bedrijfsprocessen, applicatie-integratie en medewerkers. Met behoud van zoveel mogelijk van de bestaande ICT-investeringen levert Application Services meer transparantie, een hogere kwaliteit en een stijgende productiviteit tegen lagere kosten. Dat stelt organisaties in staat om zich optimaal te focussen op hun kernactiviteiten.