Ingezonden persbericht


Brocade opnieuw SAN-marktleider

Groei in alle SAN-segmenten: directors, switches en blade server-modules

Tilburg, 21 juni 2006 - Brocade Communications Systems breidt zijn marktleiderschap in de belangrijkste categorieën van de markt voor SAN-infrastructuurconnectiviteit verder uit. Dit blijkt uit drie recente rapporten van Dell'Oro, Gartner en IDC. Deze bureaus onderzochten en analyseerden in deze rapporten de SAN-verkopen en markttrends.

In het SAN-marktrapport van 1 juni 2006 verklaarde onderzoeksbureau Dell'Oro dat Brocade zijn marktaandeel in de sector SAN-connectiviteit heeft vergroot van 52,4 procent tot 56,0 procent. Dell'Oro schat dat Brocade op het gebied van 4 Gbit/sec-technologie een marktaandeel heeft van 83,1 procent. Brocade is de enige partij die een volledig aanbod van uitwisselbare 4 Gbit/sec-producten levert, dat uiteenloopt van geïntegreerde blade server-modules en 8-poorts SAN-switches tot 256-poorts directors met hoge-prestatieniveaus. Het bedrijf breidde onlangs zijn portfolio van SilkWorm-producten uit met de eerste 4 Gbit/sec 64-poorts SAN-switch (de SilkWorm 4900) en nieuwe SAN-routeringoplossingen die iSCSI- en FC-IP-implementaties voor bredere SAN-connectiviteit omvatten.

Volgens Dell'Oro is Brocade voor het tweede opeenvolgende kwartaal de grootste leverancier als het gaat om verkochte directors. Het bedrijf realiseerde een marktaandeel van 36,5 procent, een stijging van 2,4 procent ten opzicht van het vorige kwartaal en 6,6 procent ten opzicht van hetzelfde kwartaal in 2005. Deze cijfers onderstrepen de snel toenemende vraag naar de Brocade SilkWorm 48000 Director. Deze director maakte de weg vrij voor de marktleiderschapspositie van Brocade in zowel open systemen (Fibre Channel) als connectiviteitsoplossingen voor mainframes (FICON). De SilkWorm 48000 loopt voorop in de markt als het gaat om efficiënt energieverbruik en koeling. Daarnaast zorgt de SilkWorm FR4-18i blade voor maximale prestaties van Fibre Channel over Internet Protocol (FCIP).

Brocade realiseerde in het afgelopen kwartaal een recordomzet op het gebied van switchproducten. Gartner schatte in het rapport dat op 7 juni 2006 verscheen, dat Brocade zijn marktaandeel op het vlak van midrange-switches met 3,3 procent vergrootte tot 64 procent. Het switchportfolio van Brocade omvat de SilkWorm 200E, de SilkWorm 4100 en de SilkWorm 4900. Deze producten omvatten 'Ports on Demand'-mogelijkheden waarmee gebruikers kunnen schalen van 8 naar 64 poorten.

Volgens een in april 2006 verschenen rapport van IDC vormen bladed servers de grootste groeimarkt als het gaat om servers. In 2005 steeg de verkoop van deze servers met 63,6 procent, terwijl de uitgaven toenamen met 80 procent. Het recente recordkwartaal van Brocade op het gebied van bladed server-modules voor SAN heeft het bedrijf ook in deze markt het marktleiderschap bezorgd. Brocade levert een brede reeks SAN-switches die zijn te gebruiken in combinatie met blade servers van alle grote OEM's.

"Uiteenlopende bedrijven passen hun IT-infrastructuren aan om datacenters te consolideren, kosten te verlagen, serviceniveaus te verbeteren en de flexibiliteit te vergroten. IDC is van mening dat in datacenters van de volgende generatie bladed-systemen en virtualisatietechnologie worden ingezet om klaar te zijn voor de toekomst", zegt Matt Eastwood, Vice-President Enterprise Server Research van IDC.

###

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van platformen en oplossingen voor het intelligent verbinden, beheren en optimaliseren van IT-bronnen in shared storage-omgevingen. 's Werelds meest vooraanstaande aanbieders van computersystemen, servers en storage bieden de Brocade SilkWorm-familie van Storage Area Network-connectiviteit (SAN) als basis voor gedeelde storage in organisaties van diverse omvang. De Brocade Tapestry-familie van applicatie-infrastructuuroplossingen biedt de mogelijkheid om proactief applicatie- en informatiebronnen te beheren en te optimaliseren door de gehele organisatie. Met Brocade-oplossingen zijn organisaties beter in staat kosten te verminderen, complexiteit te managen en business compliance te realiseren dankzij geoptimaliseerd gebruik en beheer van hun applicatie-infrastructuren.