BEA voegt nieuwe BPM-klanten toe aan portfolio en kijkt naar toekomst

Klanten van BEA profiteren van innovatief bedrijfsprocesbeheer en samenwerkingsproducten die informatiewerkers van meer mogelijkheden voorzien

AMSTERDAM, 20060621 -- BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) maakte vandaag bekend dat het nog steeds terrein wint na de overname van Fuego, Inc. in maart 2006, de verdere adoptie van BEA AquaLogic(TM) BPM-producten door bestaande klanten, de aanwinst van nieuwe klanten en de erkenning vanuit de branche door Network Computing. Daarnaast deed het bedrijf haar plannen voor BEA AquaLogic BMP uit de doeken.


De bekendmaking van vandaag volgt een jaar na de introductie van BEA AquaLogic, de enige cross-platform productreeks binnen de branche voor het ontwerpen, organiseren, beveiligen en beheren van SOA binnen de gehele organisatie. Als onderdeel van de BEA AquaLogic-productreeks, stelt de BEA AquaLogic BPM Suite bedrijven in staat om bedrijfsprocessen te ontwerpen en optimaliseren die mensen, toepassingen en organisaties omspannen. De markt voor bedrijfsprocesbeheersoftware vormt een van de snelst groeiende segmenten binnen de markt voor infrastructuursoftware, en zal volgens Gartner tegen 2008 goed zijn voor een omzet van meer dan 1 miljard dollar.

"Software voor bedrijfsprocesbeheer wordt gebruikt om een breed scala aan processen verspreid over meerdere systemen te automatiseren en optimaliseren, zodat mensgerichte processen ontstaan waarbij medewerkers hun taken kunnen uitvoeren door met andere personen, toepassingen en systemen te werken", aldus Mark Carges, executive vice president van BEA Systems, Inc. "Met de toevoeging van BEA AquaLogic BPM aan haar productportfolio is BEA het enige bedrijf dat een centraal zakelijk SOA-platform biedt dat de kloof tussen IT en business dicht door de productiviteit en samenwerking binnen de organisatie te verbeteren."

BEA AquaLogic BPM ter verbetering van samenwerking
BEA AquaLogic BPM is een uitgebreid pakket voor bedrijfsprocesbeheer dat gebruikers ondersteuning biedt tijdens het maken, uitvoeren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het pakket bevordert de samenwerking tussen business en IT met behulp van gespecialiseerde ontwerpomgevingen die efficiënt hergebruik bevorderen door medewerkers die zijn betrokken bij de proceslevenscyclus. BEA AquaLogic BPM Suite is daarnaast onmisbaar voor ondernemingen die voordeel willen putten uit de implementatie van een SOA door een centrale, op standaarden gebaseerde omgeving voor procesmodellering te bieden waarin men gebruik kan maken van services die met behulp van andere AquaLogic-, WebLogic- of Tuxedo-producten zijn gemaakt, of services van externe partijen. Raadpleeg voor meer informatie: www.bea.com/framework.jsp?CNT=index.htm&FP=/content/products/aqualogic/business/

Door bedrijfsprocesbeheer te koppelen aan een service-oriented architecture-strategie kunnen bedrijven de zakelijke prestaties en flexibiliteit verbeteren door middel van een grotere efficiëntie, kostenbesparingen en een kortere ontwikkelingstijd. Consumer Source, een volledige dochteronderneming van Primedia, Inc., is een toonaangevende uitgever en distributeur van gratis gedrukte en online mediapublicaties binnen de Verenigde Staten, zoals Apartment Guide/ApartmentGuide.com, New Home Guide/ NewHomeGuide.com and Auto Guide/AutoGuide.com. Het bedrijf koos voor BEA AquaLogic Business Service Interaction om de bedrijfsprocessen van haar verkoopafdeling te stroomlijnen en verbeteren.

"Onze online zakelijke en consumentenpublicaties hebben de afgelopen jaren een enorme groei laten zien, wat de nodige impact op onze verkoopafdeling heeft gehad. Hierdoor waren we gedwongen om ons verkoopproces te stroomlijnen om de vraag naar onze producten te kunnen bijbenen", aldus Mike Child, chief technology officer van Primedia, Inc. "Momenteel moeten onze verkopers bestellingen voor onze online en consumentenproducten in twee verschillende verkoopsystemen invoeren. Dat is een tijdrovend en inefficiënt proces. Met de toekomstige implementatie van de BEA AquaLogic BPM Suite beschikken we over een oplossing waarmee we de workflow van ons verkoopproces kunnen stroomlijnen. We verwachten dat deze BMP-oplossing ons in staat zal stellen om de time-to-market voor nieuwe producten en bestellingen te verkorten, de efficiëntie van onze verkoopafdeling te vergroten en de medewerker- en klanttevredenheid te vergroten".

BEA AquaLogic Interaction Process vult BEA AquaLogic BPM aan met extra functionaliteit voor bedrijfsprocesbeheer tijdens de implementatie van een BEA AquaLogic Interaction-portaal voor de automatisering, uitvoering en optimalisatie van mensgerichte bedrijfsprocessen die mensen en groepen binnen verschillende kanalen omspannen. Verschillende klanten, onder wie Mercy Health Services, PHNS en Pratt & Whitney hebben BEA verkozen tot hun vaste leverancier van BMP-, samenwerkings- en portaaltechnologieën ter ondersteuning van hun samenwerkingsprocessen. Raadpleeg voor meer informatie: www.bea.com/framework.jsp?CNT=index.htm&FP=/content/products/aqualogic/user_interaction/process/

BEA onthult haar BMP-plannen; huidig productportfolio bekroond door branche-experts
Later dit jaar heeft BEA de introductie gepland van BEA AquaLogic BPM Suite 5.7 en BEA AquaLogic Interaction Process 1.7. Deze nieuwe introducties omvatten onder meer verbeterde bedrijfsproces-templates, vooraf gedefinieerde bedrijfsactiviteits-dashboards en samenwerkingsmogelijkheden voor BMP-projectteams. Daarnaast onthulde BEA haar toekomstige plannen, zoals op Eclipse gebaseerde ontwikkelingstools, dynamische activiteiten en functionaliteit die proactieve optimalisatie van bedrijfsprocessen mogelijk maakt.

De BEA AquaLogic BPM Suite werd recentelijk bekroond met een "Well-Connected Award" door CMP Media LLC's Network Computing. Het product werd geselecteerd door redacteuren van Network Computing vanwege zijn realistische functionaliteit en integratie. Raadpleeg voor meer informatie: www.networkcomputing.com/showArticle.jhtml?articleID=185303234&queryText=%22well-connected+awards%22+and+fuego+#2




BEA Systems