BEA versterkt leiderschap in SOA-markt met AquaLogic-productupdates

Een jaar na de introductie van haar AquaLogic-productreeks en Think liquid-campagne wint BEA nog steeds aan terrein binnen de SOA-markt

AMSTERDAM, 20060621 -- BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS), een wereldleider op het gebied van zakelijke infrastructuursoftware, maakte vandaag de introductie van drie nieuwe product-upgrades voor AquaLogic bekend: AquaLogic Service Bus 2.5, AquaLogic Service Registry 2.1 en AquaLogic Enterprise Security 2.2. Deze bekendmaking valt op de dag waarop het bedrijf een jaar geleden haar bekroonde AquaLogic-reeks van SOA-producten introduceerde. AquaLogic is de enige cross-platform productreeks die het ontwerpen, organiseren, beveiligen en beheren van SOA binnen de hele onderneming optimaliseert.


BEA versterkt haar leiderschap in de SOA-markt met drie nieuwe productupdates voor AquaLogic

Een jaar na de introductie van haar AquaLogic-productreeks en Think liquid-campagne wint BEA nog steeds aan terrein binnen de SOA-markt

Amsterdam - 21 juni 2006 - BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS), een wereldleider op het gebied van zakelijke infrastructuursoftware, maakte vandaag de introductie van drie nieuwe product-upgrades voor AquaLogic bekend: AquaLogic Service Bus 2.5, AquaLogic Service Registry 2.1 en AquaLogic Enterprise Security 2.2. Deze bekendmaking valt op de dag waarop het bedrijf een jaar geleden haar bekroonde AquaLogic-reeks van SOA-producten introduceerde. AquaLogic is de enige cross-platform productreeks die het ontwerpen, organiseren, beveiligen en beheren van SOA binnen de hele onderneming optimaliseert.

"SOA vormt een belangrijke drijvende kracht achter een kritische groeisector binnen de huidige zakelijke ICT-markt. Het doet ons daarom een groot genoegen dat we in deze markt al in een vroeg stadium een algemeen erkende leiderschapspositie hebben verworven", aldus Wai Wong, Executive Vice President, Products bij BEA. "Gezien het belang van SOA voor onze klanten is het onze doelstelling om bekroonde producten te blijven leveren en te blijven investeren in ontwikkeling, overnames, talent en technologie teneinde bedrijven te blijven ondersteunen vanaf de pilotfase van hun SOA tot de uiteindelijke productiefase".

De reactie van klanten op onze SOA-strategie is overweldigend. Deze strategie is gebaseerd op een nieuwe categorie van zakelijke software - service-infrastructuur - die in juni 2005 door BEA werd geïntroduceerd in de vorm van haar productreeks AquaLogic. Meer dan 1.000 klanten maken momenteel gebruik van de SOA-oplossingen van BEA. Tijdens een recente enquête door IDG noemden de ondervraagden BEA als de leverancier die zij het meest waarschijnlijk zouden kiezen voor een toekomstige implementatie van een SOA-infrastructuur. De pers en analisten hebben daarnaast BEA met talloze prijzen bekroond voor haar SOA-technologie (zie de onderstaande prijzenlijst).

"De technologie van BEA speelt hier een centrale rol. Het biedt het best mogelijke SOA-platform en garandeert een ideaal samenspel tussen een brede reeks verschillende codes", aldus Hendrik van Gammeren, Hoofd Strategy and Markets van B-Source. "Een standaardoplossing zou ons ongeveer 16 miljoen dollar gekost hebben en daarnaast nog eens 40 miljoen dollar aan integratiekosten. Onze beslissing om gebruik te maken van geavanceerde BEA-technologie, met inbegrip van BEA AquaLogic Service Bus, heeft ons ten minste 16 miljoen bespaard".
In juni 2005 introduceerde BEA, als onderdeel van haar succesvolle Think liquid-campagne, de belangrijkste elementen van haar AquaLogic-serie, waaronder AquaLogic Service Bus, AquaLogic Enterprise Security, AquaLogic Service Registry en AquaLogic Data Services Platform. AquaLogic vormt het middelpunt van haar SOA-producten in de service-infrastructuur-categorie. Deze producten bieden een open en onafhankelijk platform voor het ontwerpen, implementeren, beheren en exploiteren van een volledige SOA binnen heterogene omgevingen, inclusief .Net-, Java- en legacy-systemen.

BEA breidde in oktober 2005 haar SOA-productreeks uit met de overname van Plumtree Software. De producten van dit bedrijf vormden de basis voor de AquaLogic User Interaction-productreeks. Recentelijk voltooide BEA haar jaarlijkse overzicht van de zakelijke portalmarkt, dat is gebaseerd op een enquête onder 254 BEA-klanten en meer dan 100 rapporten. Dit marktrapport toont een hernieuwde opleving in de portalmarkt, die met 15 procent is gegroeid en daarmee een strategische prioriteit voor BEA heeft. Verder kan het potentieel van SOA de opname van portals verder aanwakkeren. Van de 254 ondervraagde portalklanten van BEA zegt 70 procent dat het portal een integraal onderdeel vormt van hun SOA-strategie.

In maart 2006 nam BEA Fuego over. De BPM-producten van dit bedrijf vormden de basis voor BEAs AquaLogic Business Service Interaction (BSI)-productreeks. In een andere aankondiging lichtte BEA vandaag tevens een tipje van de sluier op met betrekking tot haar BPM-plannen en liet weten dat zij nog steeds aan terrein wint na de overname, dankzij de aanwinst van nieuwe klanten en erkenning vanuit de branche.
Als onderdeel van haar investeringen blijft BEA innoveren op SOA-gebied. Zo kondigde het bedrijf drie upgrades aan die zijn ontwikkeld voor een verbeterde IT-governance voor SOA-klanten. Hierdoor kan de opname van SOA en de ROI verder worden versneld. Tijdens het eerder genoemde onderzoek van IDG gaven de ondervraagden aan dat zij het samenstellen van een nieuw governance-team of -model beschouwden als een van de drie grootste uitdagingen bij de implementatie van een SOA.

De AquaLogic-upgrades omvatten:
*AquaLogic Service Registry 2.1. De belangrijkste governance-tool biedt een intuïtievere GUI (de Business Service Console oftewel BSC). De verbeterde BSC is ontworpen om gebruikers snellere toegang te bieden tot zoekfunctionaliteit, biedt een betere weergave van informatie en tal van verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het indienen van voorstellen ter goedkeuring - een belangrijk onderdeel van het governance-proces - gestroomlijnd, zodat nieuwe artefacten sneller en beter ter goedkeuring kunnen worden ingediend.

*AquaLogic Enterprise Security 2.2, het raamwerk dat is ontworpen om klanten in staat te stellen om binnen de gehele organisatie gezamenlijk gebruik te maken van een application beveiligingsinfrastructuur, kan nu worden geïntegreerd met AquaLogic Service Bus en WebLogic Platform 9.X. Hierdoor kunnen gebruikers het rechtenbeleid voor toepassingen en bronnen beheren die door hun organisatie in de laatste versie van WebLogic en proxy services in AquaLogic Service Bus zijn opgenomen.

*AquaLogic Service Bus 2.5 (ALSB) is een Enterprise-class Service Bus die is ontwikkeld voor het verbinden, bemiddelen en beheren van de interactie tussen heterogene diensten. ALSB versnelt de serviceconfiguratie, -integratie en -implementatie, en vereenvoudigt daarnaast het beheer van gedeelde services binnen de SOA. Versie 2.5 biedt onder meer: ondersteuning op het gebied van governance voor hergebruik en operationele controle; ESB federation voor schaalbare ESB-implementaties, uitbreidbaarheid en aanpasbare connectiviteit ter bescherming van investeringen in legacy-systemen.

Deze upgrades verbeteren een productreeks die al meerder malen door de branche is bekroond. In mei riep Intelligent Enterprise BEA uit tot de meest invloedrijke leverancier voor de intelligent enterprise, met name vanwege haar SOA-initiatief. In april noemde Dr. Dobb's Journal AquaLogic als de beste productreeks op het gebied van SOA. AquaLogic werd daarnaast uitgeroepen tot product van het jaar 2005 door China Computerworld. Andere prijzen die AquaLogic ten deel vielen, zijn onder meer:
§ Network Computing Editor's Choice (maart 2006) voor AquaLogic Service Bus § Network Computing Well-Connected Award (april 2006) voor AquaLogic Service Bus § Network Computing Well-Connected Award (april 2006) voor AquaLogic Business Service Interaction § eWeek Excellence Awards (juni 2006) voor AquaLogic Service Bus § Forrester Research Q2 2006 Forrester Enterprise Service Bus Wave Report (BEA genoemd als brancheleider) § Forrester Research Information Fabric: Enterprise Data Virtualization, Report, (januari 2006), de meest uitegebreide oplossing binnen de markt voor zakelijke datavirtualisatie voor AquaLogic Data Services Platform




BEA Systems