BEA Systems bereikt toppositie in applicatieservers

AMSTERDAM, 20060621 -- BEA Systems (NASDAQ:BEAS), een wereldleider op het gebied van zakelijke infrastructuursoftware, maakte vandaag bekend dat het volgens analistenbureau Gartner de nummer een-positie heeft bereikt in het applicatieserversegment op basis van haar totale softwareomzet in 2005. Gartner positioneerde het bedrijf daarnaast als een na grootste leverancier in haar "Application integration and middleware"-rapport op basis van de totale softwareomzet in 2005.


De belangrijkste punten uit het Gartner-rapport zijn onder meer:
*BEA wordt erkend als belangrijkste leverancier binnen de markt voor applicatie- en integratiemiddleware, en
*BEA bevindt zich in de top drie binnen de segmenten Portals, Enterprise Service Bus en Transaction Processing:
oBEA staat op de tweede plaats in het "transaction processing monitors"-segment;
oBEA staat op de tweede plaats in het "portal products"-segment en
oBEA AquaLogic Service Bus is tijdens de eerste zes maanden na zijn introductie gestegen naar de derde positie in het snelstgroeiende marktsegment voor middleware, "enterprise service bus".

"BEA streeft ernaar om klanten te helpen om Business LiquidITy(TM) te realiseren door de meest innovatieve, beheersbare en best presterende applicatieservers te leveren waarmee zij kosten kunnen reduceren en nieuwe omzetstromen kunnen aanboren", aldus Marge Breya, senior vice president and chief marketing officer van BEA Systems, Inc. "Wij zien de positionering van BEA als grootste leverancier van middleware voor applicatie-integratie met een groeiend marktaandeel als het bewijs voor de behoefte binnen de branche aan een platform waarmee service-enabled toepassingen kunnen worden gebouwd, gecombineerd en geďmplementeerd”.

Het Market Share Report van Gartner analyseert de totale softwareomzet van softwareleveranciers binnen de markt voor applicatieintegratie-middleware en portals.

Het onderzoeksrapport van Gartner luistert naar de naam "Market Share: AIM and Portal Software, Worldwide 2005", is geschreven door Joanne Correia en Fabrizio Biscotti en werd gepubliceerd op 9 juni 2006.

Over de Gartner Market Share-methodiek
De totale softwareomzet vormt een nauwkeurige maatstaf voor het identificeren van lange-termijnontwikkelingen binnen de branche en het beter vaststellen van de ontwikkeling op het gebied van softwarebestedingen. Softwaremarkten die in ontwikkeling zijn, kunnen met behulp van een lange-termijnindicator op accuratere wijze worden weerspiegeld en vergeleken dan met een korte-termijnindicator mogelijk is.

Gartner definieert de totale softwareomzet als de omzet die wordt gegenereerd uit nieuwe licenties, updates, abonnementen en hosting, technische ondersteuning en onderhoud. De omzet uit professionele dienstverlening en hardware worden niet in de totale softwareomzet opgenomen.

Over BEA
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is een wereldleider op het gebied van zakelijke infrastructuursoftware. BEA levert een centraal SOA-platform voor zakelijke transformatie en optimalisatie waarmee kostenstructuren kunnen worden verbeterd en nieuwe omzetstromen kunnen worden aangeboord. Raadpleeg voor meer informatie over de manier waarop BEA klanten in staat stelt om Business LiquidITy(TM) te realiseren de website bea.com.




BEA Systems