Ingezonden persbericht


veldslag uitgebroken om de de sites van de publieke omroepen

Er is een ware veldslag uitgebroken om de de sites van de publieke omroepen. Hackers vallen de sites aan met als doel om zoveel mogelijk sites te veroveren. De strijd wordt gestreden op internet in de game Gridpunx (www.gridpunx.nl). In de game worden de sites van de omroepen aangevallen door een groep hackers. Spelers kunnen zich aansluiten bij de hackers, of juist bij de verdedigers.

Tijdens het spelen van Gridpunx maken jongeren op speelse wijze kennis met tientallen verschillende websites van de publieke omroepen. De teams strijden om vakken op het 'Grid' en ieder vakje is weer verbonden met een omroep-website. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er wordt gespeeld om 3voor12.nl, BNN.nl, de site van Hans Kazan of 3FM.

Spelers kunnen elkaar aanvallen door middel van een zestal minigames. Deze kunnen individueel gespeeld worden, maar de speler kan zich ook aansluiten bij een groep spelers, een 'clan'. Er worden statistieken bijgehouden van alle spelers, zodat je op ieder moment kan zien wie de meeste games heeft gewonnen, welke clan bovenaan staat, welke speler het meest actief is, enzovoorts.

Gridpunx.nl is ontwikkeld door Headland uit Amsterdam, dat eerder games maakte voor sites als Willem Wever van de NCRV. BNN heeft het project namens alle publieke omroepen gecoördineerd. Meer informatie en beeldmateriaal:
Berend- Jan Verheyen BNN, 035- 6 555 333


---- --