KNHS


Jan-Willem Körner ontvangt twee belangrijke onderscheidingen 21/6/2006

ROTTERDAM - Tijdens het sponsordiner dinsdag 20 juni in het Rotterdamse stadhuis heeft oud-CHIO-bestuurslid Jan Willem Körner twee belangrijke onderscheidingen in ontvangst mogen nemen; de Gouden Speld van de Koninklijke Hippische Sportbond en de Wolffert van Borselen ere-penning van de Gemeente Rotterdam.

Voorzitter Martien van den Heuvel van de KNHS reikte de gouden speld uit, de hoogste onderscheiding van de hippische bond. Hij prees Jan-Willem Körner als hèt voorbeeld van een hippisch vrijwilliger die in de afgelopen veertig jaar alles aanpakte en daarbij steeds optimaal presteerde.

De Wolffert van Borselen penning ontving Jan-Willem Körner uit handen van Burgemeester Ivo Opstelten. Volgens de burgemeester is de hippische wereld en de stad Rotterdam veel dank verschuldigd aan Jan-Willem Körner vanwege zijn vele inspanningen voor het CHIO, de Rotterdamsche Manège, functies bij nationale en internationale hippische sportfederaties.
De burgemeester omschreef Jan-Willem Körner als "Mr. CHIO", een steunpilaar gedurende de afgelopen 37 jaar en een ambassadeur voor hippisch Rotterdam.

Het 58e CHIO Rotterdam presenteert een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken.