Gemeente Ermelo


VOORBEREIDINGSGROEP WMO-RAAD ERMELO VAN START

Maandag 28 mei jongstleden heeft er een drukbezochte bijeenkomst van Zorgbelang Gelderland en de gemeente plaatsgevonden. Er waren ongeveer 25 Ermelose organisaties aanwezig, variërend van vertegenwoordigers van de Bonden van Ouderen, de cliëntenraden van instellingen tot verschillende patiënten en gehandicaptenorganisaties. Samen hebben ze besloten de handen ineen te slaan om te komen tot een representatieve, werkbare Wmo-raad. Om tot een dergelijke raad te komen, gaat een voorbereidingsgroep het nodige werk verrichten. Afgevaardigden van een negen organisaties hebben zich bereid verklaard deel te nemen aan deze voorbereidingsgroep.

Gemeenteraad neemt uiteindelijke beslissing hoe de WMO-raad Ermelo eruit gaat zien
Met de komende Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt de gemeente verantwoordelijk voor een geheel van voorzieningen waarmee het mensen mogelijk wordt gemaakt om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de nieuwe wet is het regelen van een goede vorm van cliëntenparticipatie. De belangenbehartiging en participatie van, voor en door mensen met een beperking en ouderen in hun eigen gemeente wordt daarmee steeds belangrijker.

Maaike van der Saag van Zorgbelang Gelderland begeleidt de groep. Zorgbelang Gelderland is een vereniging met meer dan 400 aangesloten patiëntenverenigingen, gehandicaptenorganisaties, ouderenbonden en cliëntenraden in Gelderland.

De invalshoek van Zorgbelang Gelderland is hierbij altijd dat lokale belangenbehartigers zo veel mogelijk zelf hun belangen (kunnen) behartigen.

De voorbereidingsgroep gaat aan de slag en komt met verschillende modellen en voorstellen, hoe de cliëntenparticipatie en de belangenbehartiging in Ermelo het beste vorm gegeven kan worden. De gemeenteraad neemt de uiteindelijke beslissing hoe de Wmo-raad Ermelo eruit gaat zien.

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw N. van der Plas, afdeling welzijn gemeente Ermelo, tel. 567158 of met mevrouw M. van der Saag, Zorgbelang Gelderland, tel. 055 5415618. Project WMO