Provincie Overijssel

Statenvergaderdag 21 juni in Buitensoos

Volgende week woensdag is er weer een Statenvergaderdag. De commissie Economie en bestuur begint om 9.00 uur in De Nieuwe Buitensociëteit. Op de agenda staan de volgende onderwerpen: de fusie van waterleidingbedrijven, de uitkomsten van de algemene ledenvergadering van de aandeelhouders van Essent en de begroting van de Rekenkamer Oost-Nederland. Verder wordt een verzoek van de gemeente Enschede, om steun te verlenen aan de ontwikkeling van een Veiligheidshuis, door de commissie besproken.

* De commissie Zorg en cultuur vergadert deze keer in het Stadskantoor Zwolle. Deze vergadering begint eveneens om 9.00 uur. De commissie gaat praten over de marktwerking in de Jeugdzorg en over de verkenning van het analfabetisme in de provincie. Verder vindt er een presentatie Vitaliteit kleine kernen plaats. Provinciale Staten hebben in 2003 het Vitaliteitsfonds kleine kernen in het leven geroepen.

* De commissie Verkeer, milieu en water gaat onder andere praten over de overdracht van grondwaterbeheertaken aan waterschappen. Deze vergadering begint om 9.30 uur.

* De commissie Ruimte en groen begint om 12.00 uur met op de agenda onder meer de Streekplanafwijking activiteitencentrum Notter in de gemeente Wierden. Beide vergaderingen vinden plaats in de Buitensociëteit.

De vergadering van Provinciale Staten begint om 13.30 uur in de bovenfoyer van de Buitensociëteit. Provinciale Staten worden voorgesteld om in te stemmen met een uitvoeringsplan voor âdwangsom bij overschrijding van wettelijke termijnenâ Daarmee wordt een regeling in het leven geroepen die het voor de aanvrager van een beschikking mogelijk maakt de provincie een dwangsom op te leggen wanneer de beschikking te lang uitblijft.

Provinciale Staten hebben op 24 mei algemene beschouwingen over de Perspectiefnota 2007 gehouden. In de vergadering van 21 juni worden enkele themaâs uit de algemene beschouwingen verder besproken. De fracties kunnen moties en amendementen op het stuk indienen. Tenslotte volgt de definitieve besluitvorming over de Perspectiefnota.Â

Een ander agendapunt is een initiatiefvoorstel van de De D66 fractie. De fractie wil dat de provincie Overijssel een actiever grondbeleid gaat voeren.

In verband met de verbouwing van het bestuursgedeelte van het provinciehuis vinden de vergaderingen de komende maanden plaats in De Nieuwe Buitensociëteit aan het Stationplein in Zwolle (t.o. h-t NS station)