Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Aan de secretariaten van de nieuwsmedia

Beste,

op woensdag 21 juni te 11 u. wordt het initiatief voorgesteld van de

DorpsDichterDoel.

Dat gebeurt aan de voet van de toren van de vroegere kerk van Wilmarsdonk, aan de Wilmarsstraat, Westeind en Nietweg in de Antwerpse haven, naast het Zesde havendok.
U volgt de Noorderlaan en haar verlengde in de haven en bereikt zo de eenzame toren, temidden van de containers. Vraag om de bijlage met een plan dat de ligging precies aanduidt.

In 2007 wordt de eerste DorpsDichterDoel aangesteld, op basis van een reglement dat u woensdag 21 juni te 11 u. aan de toren van Wilmarsdonk wordt aangeboden.
Een professionele jury zal de ingezonden gedichten selecteren. Tevens zullen de dichters Willem PERSOON en Frank POLLET, leden van de jury, woensdag aan de toren van Wilmarsdonk enkele gedichten voordragen, teneinde u al een voorsmaakje aan te bieden.
Deze gedichten zullen, eerstdaags, ook worden aangebracht in de dorpsstraten van Doel.
Het mag duidelijk zijn dat in deze perspresentatie nogal wat beeld zit.

Een selectie van de in te dienen gedichten zal, eenmaal de eerste Doelse DorpsDichter bekend in 2007, de ruggengraat vormen van een poeziewandeling doorheen Doel, op plaatsen die de problematiek van het bedreigde polderdorp duidelijk zullen maken.

Wij nodigen u vriendelijk uit om op woensdag 21 juni, ook voor Doel de eerste dag van de zomer, aanwezig te willen zijn aan de toren van Wilmarsdonk te 11 u. Een persmap ligt daar ook voor u klaar.

Graag tot dan.

Kan kunst de wereld redden ? Misschien. Laat ons alvast beginnen in Doel.

Verdere info bij Johan DE VRIENDT op 0479 99 06 71 of via mail op oannes2@yahoo.co.uk