Nuon

Nuon benoemt twee stafdirecteuren

21 jun 2006 | Amsterdam | Nuon

De Raad van Bestuur van Nuon heeft per 1 juli 2006 twee stafdirecteuren benoemd. Ruud Schuurs (44) is benoemd tot directeur Corporate Social Responsibility (CSR) van Nuon. Maurice Mulders (39) is benoemd tot directeur Fiscale Zaken en Subsidies. Schuurs is in de functie van directeur CSR verantwoordelijk voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid bij Nuon. Vanuit die rol zal hij de positionering van Nuon als duurzaam en maatschappelijk betrokken bedrijf verder versterken.

Oorspronkelijk afkomstig uit de milieuadvisering is Schuurs sinds 1997 binnen Nuon actief in verschillende functies op het gebied van strategie en duurzaamheid. In zijn nieuwe functie rapporteert hij aan RvB-lid Peter Erich.

Maurice Mulders vult als directeur Fiscale Zaken en Subsidies de post in die de afgelopen anderhalf jaar op interim-basis is waargenomen door Ivo van Geenen.

Mulders heeft in de loop van zijn carrière een ruime ervaringd op fiscaal terrein opgebouwd. Bij Philips vervulde hij als international tax manager gedurende zeven jaar diverse adviesfuncties op divisie- en corporate niveau. In 2002 trad Mulders als Senior Director Tax in dienst bij PLIVA Pharma Holding. Bij Nuon gaat Mulders rapporteren aan CFO Doede Vierstra.
Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.