Gemeente Putten

Roemeense dansgroepen uit Câmpia Turzii en Turda treden op tijdens Cultureel Zomerfestival (26-06-2006)

---

Putten, 26 juni 2006

Tijdens het Cultureel Zomerfestival Putten op 4, 5 en 6 juli 2006 op landgoed Schovenhorst treden twee dansgroepen op uit de Roemeense steden Câmpia Turzii en Turda, de partnergemeenten van de gemeente Putten. Het betreft het Mugurelul Ensemble en het Ardeleana Ensemble. Het Mugurelul Ensemble vormt samen met hun muzikale instrumenten een team van grote artistieke waarde die de authenticiteit van het Roemeense volk presenteert. Het Ardeleana Ensemble legt het publiek de spirituele rijkdom en kwaliteiten van het volk voor, hun liefde voor vrede, blijdschap en vriendschap tussen mensen. Beide dansgroepen bestaan uit jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar.

De komst van deze twee dansgroepen wordt gesponsord door de gemeente Putten.

De Roemeense dansers worden begeleid door enkele personen, o.a. de burgemeester van Câmpia Turzii (mr. Ioan Vasinca).

De gemeente Putten onderhoudt sinds enkele jaren contacten met de Roemeense steden Câmpia Turzii en Turda op bestuurlijk en ambtelijk niveau in de vorm van overdracht van kennis en ervaring ter ondersteuning van de ontwikkeling van het democratiseringsproces.

Meer informatie over het Cultureel Zomerfestival is te vinden op: www.cultureelzomerfestival.nl. Woensdagmiddag is familiemiddag: kinderen kunnen dan aan een dansworkshop meedoen, waarbij ze de dansers persoonlijk ontmoeten.