Gemeente Sneek


Raad Sneek sluit vergaderseizoen af in Tuin
De gemeenteraad van Sneek sluit op 4 juli 2006 het vergaderseizoen af met een informele vergadering in de tuin van het stadhuis. Alle inwoners van de gemeente Sneek zijn hierbij van harte welkom. Schrijver en dichter Henk van der Veer zal op zijn eigen onnavolgbare wijze de vergadering en andere gebeurtenissen in Sneek, in het Snekers becommentariëren. Het Centrum van de Kunsten zorgt voor passende muziek.

Dat burgers en raadsleden elkaar op een ongedwongen manier ontmoeten is het belangrijkste 'agendapunt' en daarmee is in de programmering van deze avond dan ook rekening gehouden. De vergadering begint vroeger dan normaal - om 19.00 uur - en wordt feestelijk afgesloten met een drankje en een hapje. Wie er bij wil zijn kan via de tuiningang aan de Kruizebroederstraat naar binnen gaan. Er is gelegenheid om in informele sfeer een praatje te maken met de Sneker volksvertegenwoordigers of met hen van gedachten te wisselen over onderwerpen die de bezoekers na aan het hart liggen.

Raad in de Tuin vond vorig jaar voor het eerst plaats. Het is een van de manieren waarop de Sneker raadsleden meer in contact willen komen met de inwoners. Een andere manier waarop dit ook al een paar keer is gebeurd, is Raad op Straat. Hierbij staan de gemeenteraadsleden op de jaarmarkt en kunnen voorbijgangers hen rechtstreeks te spreken krijgen, zonder dat er een afspraak gemaakt is of andere drempels genomen moeten worden.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 28-6-2006