Gemeente Den Helder

29-06-2006
Werkzaamheden aan rotondes in Den Helder

Rotonde Zuiderhaaks - Langevliet dicht

Dinsdag 4 en woensdag 5 juli is de rotonde Zuiderhaaks Langevliet gesloten voor het autoverkeer. Deze dagen krijgt de rotonde nog een laag asfalt en belijning. Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de Van Foreestweg Breewijd Boterrug.

Gedeeltelijke afsluiting Nieuweweg en rotonde Burgemeester Ritmeesterweg
Vanaf maandag 3 juli tot en met vrijdag 7 juli is een deel van de Nieuweweg afgesloten voor het autoverkeer. In deze periode krijgt de weg tussen de rotonde Burgemeester Ritmeesterweg en de oprit naar het viaduct in de Waddenzeestraat belijningen en markeringen. Daarnaast krijgen de verkeersheuvels een asfalt-deklaag. De Professor van Tilweg blijft bereikbaar via de Drs. F. Bijlweg.

rotonde Burgemeester Ritmeesterweg even dicht
De rotonde Burgemeester Ritmeesterweg wordt diezelfde week op woensdag 5 en donderdag 6 juli helemaal afgesloten voor het autoverkeer. De bussen van Connexxion kunnen wel langs de afsluiting. Deze twee dagen wordt de voorrangsregeling op de rotonde voor langzaam verkeer gewijzigd. Nu nog hebben fietsers en voetgangers voorrang op het autoverkeer. Na de werkzaamheden is dat niet meer het geval.

Voorrang op rotondes
De gemeente gaat op alle rotondes het fietsverkeer ondergeschikt maken aan de voorrang voor autoverkeer. Deze voorrangsregeling blijkt het meest duidelijk te zijn voor alle weggebruikers en is het meest veilig, met name voor de fietsers. De gewijzigde voorrangssituatie wordt met de gebruikelijke verkeersborden en markering aangegeven. Bovendien komen er tijdelijk extra attentieborden met de tekst voorrangsregeling gewijzigd.