Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 4 juli

Fryslân, 04-07-2006 o Politieberichten van maandag 3 juli 07.00 uur t/m dinsdag 4 juli 07.00 uur.

Stiens: kledingkluisjes in zwembad opengebroken
De politie stelt een onderzoek in naar het openbreken van zeven kledingkluisjes op zondagmiddag in het zwembad aan de Ieleane. Er werden onder andere mobiele telefoons, kleding, een zonnebril en geld weggenomen. Alle gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan.

Terwispel: file op A7 door drie aanrijdingen
Maandagochtend ontstond op de A7 in de richting van Groningen naar Heerenveen een file van enkele kilometers door drie aanrijdingen. In alle gevallen betrof het een kop-staart botsing. Bij de drie aanrijdingen viel gelukkig maar één gewonde. Een 26-jarige automobiliste uit Eastermar werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Een bergingsbedrijf heeft alle betrokken autos weggesleept, waarna het verkeer zijn weg weer kon vervolgen.

Oosterwolde: ruiten politiebureau ingegooid
De politie stelt een onderzoek in naar het ingooien van twee ruiten van het politiebureau aan de Groote Singel. In de nacht van zondag op maandag werden met straatstenen de twee ruiten van de ontvangst-en verhoorkamer ingegooid. Een buurtbewoner hoorde omstreeks 01.30 uur twee doffe knallen. Hij dacht aanvankelijk dat er iets bij zijn woning was gebeurd, maar hij kon niets ontdekken. Toen hij bij daglicht ging kijken zag hij dat er twee ruiten van het politiebureau kapot waren.

Leeuwarden: verdachte aangehouden voor steekpartij
De politie heeft zondag 2 juli een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging doodslag. In de vroege ochtend van zaterdag 24 juni werd in de Grote Hoogstraat een 36jarige inwoner van Leeuwarder enkele keren met een mes in zijn buik gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Na behandeling van de twee steekwonden kon hij weer naar huis. Aan de hand van het door getuigen verstrekte signalement werd de identiteit van de verdachte door politiemensen achterhaald. Aan de hand van beeldmateriaal van de beveiligingscameras in de Grote Hoogstraat kon de politie aantonen dat de verdachte ten tijde van de steekpartij in de omgeving van het misdrijf was geweest. Op zondag 2 juli werd hij in een horecagelegenheid op Achter de Hoven door een politieagent in zijn vrije tijd herkend. De verdachte werd daar vervolgens door de politie aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt vandaag, dinsdag, voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Earnewâld: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft op de vroege dinsdagochtend het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Augustinusga ingevorderd omdat hij onderinvloed van alcohol een auto bestuurde. De man dimde op de Feansterdyk zeer laat het groot licht van zijn auto. Hierop kreeg de man een stokteken, waarna een blaastest bij hem werd afgenomen. De man blies 575 ug/l. Goed voor een rijverbod van zes uur en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: vrouw gewond na aanrijding
De politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Stadsrondweg-oost, waarbij een vrouw gewond raakte. Een 20-jarige automobilist uit Sneek zag te laat dat een 24-jarige automobilist uit Scharsterbrug stilstond. De Sneker kon ondanks remmen niet meer voorkomen dat hij tegen de achterkant van de auto van de man uit Scharsterbrug reed. Zijn 24-jarige passagiere uit Oldeholtpade liep door de aanrijding nekletsel op. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: inbraak in container
De politie onderzoekt een inbraak in een container die op een bouwterrein aan It Sinderlan staat. In de nacht van zondag op maandag werd de deur van de container opengebroken. Er werden onder andere een boormachine, een emmer met metselgereedschap en een onderdeel van een speciemaker weggenomen. Een 28-jarige inwoner van Tytsjerk deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Govert Flinckstraat. Zondagmiddag is men vermoedelijk het huis binnengekomen door een openstaande achterdeur. Uit de woning werden onder andere een paspoort, rijbewijs, twee brillen en enkele sieraden weggenomen. De 28-jarige bewoner deed aangifte.