Politie Friesland

Politieberichten van maandag 3 juli

Fryslân, 03-07-2006 o Politieberichten van zondag 2 juli 11.00 uur t/m maandag 3 juli 07.00 uur.

Leeuwarden: jongetje gewond na aanrijding
De politie heeft zaterdagavond geassisteerd bij een ongeval op de Tijnjedijk. Een 4-jarig jongetje stak plotseling, tussen een aantal geparkeerde autos, de weg over. Een 41-jarige automobilist uit Ferwert kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. Het jongentje werd met een hersenschudding en beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Noordwolde: twee rijbewijzen ingevorderd wegens agressief en onveilig rijgedrag
De politie heeft zondagmiddag de rijbewijzen ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Wolvega en een 22-jarige automobilist uit Munnekeburen wegens agressief en onveilig rijgedrag. Beide heren reden in een auto en volgden elkaar. In het centrum van Wolvega werden grote snelheden bereikt, waarna de twee richting Noordwolde reden. Hier werden een aantal gevaarlijke inhaalmanoeuvres uitgevoerd terwijl er tegenliggers naderden. Regelmatig werd er gebruikt gemaakt van de bermen om voetgangers, fietsers en automobilisten in te halen. Uiteindelijk werden beide voertuigen in Noordwolde door de politie aan de kant gezet. Beide heren gingen vrijwillig mee naar het politiebureau waar de rijbewijzen van twee werden ingevorderd.

Oudebildtzijl: auto te water, getuigen helpen inzittenden Zondag om 10.00 uur fietste een 7-jarige inwoonster van Oudebildtzijl over de Leijsterstreek. Haar vader fietst circa 50 meter achter haar. Toen het meisje de dijk op moest fietsen stopte ze. Wat er daarna is gebeurd is niet geheel duidelijk. Een auto, bestuurd door een 33-jarige inwoonster van Oudebildtzijl, heeft of het meisje net geraakt of haar net ontweken. De auto reed naar rechts en kwam met de rechterbanden tegen de railing van de waterkant. Vervolgens sloeg de auto over de kop de sloot in. In de auto zat een moeder met haar zoontje van negen en dochtertje van zes jaar. Twee mannen zagen het gebeuren en gingen, net als een man in een boot, helpen. Het lukte de redders om de inzittenden aan de kant te krijgen. De kinderen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de jongen had een paar flinke wonden aan zijn been. Het meisje van zeven raakt, op een paar schaafwonden na, niet gewond.

Lemmer: aanrijding met letsel
Zondagavond reden op de Plattedijk twee autos achter elkaar, die van Balk naar Lemmer gingen. De eerste, bestuurd door een 34-jarige automobiliste uit Oer Erkenschwick (D.) moest op de brug remmen voor een voor haar rijdende auto met caravan. Een 28-jarige automobilist uit Bakhuizen, die achter de vrouw uit Duitsland reed, zag dit te laat en reed op de stilstaande auto voor hem. De bestuurster van de eerste auto is met lichte nekklachten en hoofdpijn naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd. De passagiere van de tweede auto, een 30-jarige inwoonster van Bakhuizen, is met eveneens hoofd- en nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis in Sneek.

Grou: boot uitgebrand
Zondagochtend om 07.40 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Ienswei een boot in brand zou staan. De brandweer werd ingeschakeld die met een blusboot op zoek ging naar de boot en de brand aan boord bluste. De brandweer sleepte de kleine boot naar de haven in Grou. Een getuige had twee personen uit de richting van de brandende boot zien komen. De twee liepen in de richting van de A32. De politie komt graag in contact met getuigen van dit voorval. Via 0900 8844 kan contact worden opgenomen met de politie.