Politieberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 04-07-2006

Scootercontrole

VEENENDAAL Maandagavond controleerde de politie tijdens een scootercontrole aan de Kanaalweg rond 21.10 uur een 27-jarige inwoner van Veenendaal. De scooter bleek niet in orde. Hij kreeg drie bekeuringen. Een voor het overschrijden van het vermogen, een voor het niet dragen van een helm en het een voor het ontbreken van een geldig legitimatiebewijs. Tevens is de bromfiets van de man ingenomen. Deze kan de hij terugkrijgen zodra hij een geldig verzekeringsbewijs kan tonen.

Dezelfde avond kreeg een 19-jarige Veenendaler eveneens een bekeuring. Hij reed op de Kerkewijk als medepassagier zonder helm op een scooter. Ook kon hij geen geldig legitimatiebewijs tonen.

Onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 juli controleerde de politie aan de Karel de Grotestraat een 23-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede op het gebruik van alcohol. De man bleek te veel te hebben gedronken. Een ademanalyse gaf aan dat de man een alcoholgehalte van 475 ug/l had. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt. Ook kreeg de man een rijverbod van 4 uur.

Scooter botst tegen ree aan

ELST Maandagavond rond 23.55 uur vond een botsing plaats tussen een scooter en een ree die de weg overstak. Het ongeval vond plaats op de Rijksstraatweg. De scooterbestuurster en haar medepassagiere (17 en 16 jaar en beiden afkomstig uit Amerongen) kwamen door de aanrijding ten val en liepen licht letsel op. De ree, die vermoedelijk gewond is geraakt, is na het ongeval weggelopen. Na onderzoek door ambulancepersoneel konden de slachtoffers naar huis.

Politiebureaus Maarn en Amerongen tijdelijk gesloten

MAARN/AMERONGEN In verband met de vakantieperiode zijn met ingang van maandag 10 juli de politiebureaus in Maarn (Raadhuisplein 1) en Amerongen (Hof 3) gesloten. Vanaf maandag 21 augustus zijn beide bureaus weer geopend voor publiek.

Inwoners kunnen in deze periode bij de volgende politiebureaus terecht:

* in Doorn op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur (Dorpsstraat 3)

* in Driebergen van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur (Bosstraat 1)

* in Leersum op maandag en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur (Rijksstraatweg 90)

* in Veenendaal (Boompjesgoed 12) en in Zeist (Utrechtseweg 141) zijn de bureaus 24 uur per dag geopend voor publiek

Het bureau in Maarn is normaliter geopend op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en in Amerongen op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur.

Bij spoedeisende en levensbedreigende situaties, maar ook bij heterdaad meldingen van misdrijven of verdachte situaties, belt u het alarmnummer 112. De politie is dan binnen 10 minuten aanwezig. Geen spoed, wel politie nodig? In dit geval kan men de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).