Veilig Amsterdam


Stadsdeel Slotervaart - Ondernemersdag over veiligheid

04/07/2006 - Meer dan vijftig ondernemers kwamen dinsdagmiddag 27 juni af op de tweejaarlijkse ondernemersdag van het stadsdeel. Veiligheid was dit keer het thema. Portefeuillehouder economische zaken Tino Pattipilohy opende de bijeenkomst. Daarna discussieerden groepjes ondernemers onder leiding van verschillende voorzitters een winkelstraatmanager, een buurtregisseur, de veiligheidscoördinator van het stadsdeel, een bedrijfsleider van een grote supermarkt en de portefeuillehouder over veiligheid en ondernemen.

Vooral winkeleigenaren hadden met het probleem te kampen. Er klonken positieve geluiden over de samenwerking tussen politie, stadsdeel en winkeleigenaren op het Sierplein. Men onderstreepte het positieve effect van korte lijnen en het feit dat ondernemers elkaar kennen en gezamenlijk het probleem te lijf kunnen gaan. Klachten waren er ook, bijvoorbeeld over het gebrek aan terugkoppeling van de politie na aangifte.

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch sloot de bijeenkomst af met een vlammend betoog over zijn benadering van criminaliteit. Zijn pleidooi richtte zich vooral op een gezamelijke aanpak om criminelen geen kans te geven om ons het leven zuur te maken. Criminaliteit hoort bij een grote stad, maar we moeten ons er niet bij neerleggen. Vervolgens was het tijd voor een borrel en kon het netwerken voor de ondernemers beginnen.

Meer informatie over de ondernemersdag? Mail
ez.contact@slotervaart.amsterdam.nl

Ondernemers in gesprek in Slotervaart

Kijk ook bij

> Stadsdeel Slotervaart »
> Winkeldiefstal en overvallen »