Outdare officieel partner van Spikesource

Outdare internet services bv

Als ervaren open source implementator weet het Rotterdamse Outdare Internet Services B.V. als geen ander dat betrouwbaarheid van open source applicaties mede afhangt van een betrouwbare basis waarop de software draait. Daarom is Outdare per 1 juli het Nederlandse aanspreekpunt voor diensten en producten van Spikesource. Spikesource levert kant-en-klare serveromgevingen die op alle open source onderdelen continu getest en onderhouden worden.

Open source componenten:
De beheerbaarheid van een betrouwbare open-source configuratie is één van de grootste struikelblokken voor veel systeembeheerders. Welke systeembeheerders hebben de tijd duizenden veranderingen per dag op hun merites en betrouwbaarheid te beoordelen, laat staan te testen?

Betrouwbaarheid van het geheel:
De betrouwbaarheid van open source applicaties, zoals SugarCRM, Joomla!, Drupal of Alfresco staat niet op zichzelf. Het optimaal functioneren van deze applicaties is namelijk onlosmakelijk verbonden met een groot aantal servercomponenten zoals o.a. de gebruikte database of webserver. Deze componenten worden ook wel de 'stack' genoemd. Iedere verandering aan de stack, zoals bijvoorbeeld wijzigingen in verband met veilgheidsupdates, kan een onbedoeld effect hebben op de werking van de applicatie. Met alle gevolgen van dien.

Risicoloos up-to-date:
Een goede systeembeheerder wil op de hoogte blijven van alle mogelijke veranderingen aan een systeem en wil noodzakelijke updates snel en zonder enig risico kunnen doorvoeren. Met de komst van Spikesource wordt dit eindelijk mogelijk!

'Dit is echt geweldig', zegt Bart van Maarseveen, directeur van Outdare, 'Spikesource heeft een team van experts en een slim systeem die dagelijks duizenden veranderingen beoordelen. Steeds blijken enkele relevant en die worden dan getest op integratie en werking in de stack. Spikesource test zelfs de gevolgen die een verandering heeft op applicatieniveau! Zo weet de systeembeheerder zeker dat de applicatie, bijvoorbeeld SugarCRM, gewoon blijft werken als een door Spikesource vrijgegeven update of patch wordt uitgevoerd.'

Het configureren van een server wordt kinderspel, Spikesource weet immers precies welke componenten en instellingen nodig zijn om uw SugarCRM of Drupal goed te laten presteren.

'We kunnen gerust spreken van een revolutie in systeembeheer! Het 'managed server'-concept van Spikesource levert zekerheid op applicatieniveau en dat is ongekend belangrijk. De applicatie, dáár draait het namelijk om!', stelt de zichtbaar trotse Van Maarseveen.

Nederlandse partner Spikesource:
Per 1 juli 2006 is Outdare het Nederlandse aanspreekpunt voor diensten en producten van Spikesource.

Over SpikeSource:
SpikeSource is in 2003 opgericht met als doel de adaptatie van open source te stimuleren door softwareconfiguraties ('stacks') te testen en certificering van deze stacks uit te brengen. De uitgebreide testmethodiek van Spikesource test de complexe interrelaties tussen honderden open source componenten en een aantal applicaties. Spikesource gebruikt de resultaten om betrouwbare stacks te leveren. De update-service van Spikesource is verkrijgbaar via Outdare.

Over Outdare:
Outdare is een team gedreven specialisten met een passie voor heldere en duidelijke internetsoftware. Outdare omarmt open source sinds haar oprichting in 1998 en is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die veelzijdig specialist is op het gebied van open source web applicaties en open webstandaarden.

Relevante links:
www.spikesource.com
www.outdare.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Outdare, Bart van Maarseveen (e-mail bart.van.maarseveen@outdare.nl, tel. 010-212 52 00; 06-53 680 619).