Mazda

4-7-2006

Mazda scoort hoog in courantheid statistieken

Dat de kwaliteit van Mazda zich niet verloochent blijkt uit recente courantheids statistieken, waarin de Mazda2, Mazda3 en Mazda5 alle drie tot de top tien in hun klasse behoren. De redactie van het grootste automagazine van Nederland, AutoWeek, introduceerde onlangs een nieuwe rubriek, waarin elk kwartaal via een courantheidsindex wordt aangegeven of een bepaald model een hoge inruilwaarde heeft. Mazda scoort daarbij uitstekend tussen de gevestigde volumemerken.

Afschrijving vormt, zonder dat de particuliere rijder daar veel van merkt, de grootste kostenpost van het autorijden. De zakelijke rijder ziet de afschrijvingskosten echter terug in de hoogte van het leasetarief van zijn auto. Van de restwaarde van een auto wordt in de zakelijke markt vooraf een inschatting gemaakt, waarbij voor alle zes gangbare marktsegmenten een top tien wordt samengesteld op basis van de CH-index (courantheidsindex), die een schaal kent van 1 (niet courant) tot 10 (zeer courant).

In het segment van de MPVs scoort de Mazda5 daarbij de 5e plaats met een CH-index van 8,2. De Mazda3 behaalt de 7e plaats in het C-segment met een score van 8,0 en de Mazda2 staat 10e in het B-segment met een CH-index van 7,8. Waarmee andermaal wordt bewezen dat de modellen van Mazda tot de meest betrouwbare en kwalitatief hoogstaande autos mogen worden gerekend.