Partij van de Arbeid


Den Haag, 04 juli 2006


Vragen van de leden Bussemaker, Hamer en Crone (allen PvdA) aan de staatssecretarissen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Financiën


over BTW-afdracht bij het aanstellen van ID-ers in het onderwijs.


1.

Bent u bekend met het feit dat scholen in het kader van het project 'Van werk naar werk' BTW moeten afdragen bij het aanstellen van ID-ers zodat bijvoorbeeld in Enschede 55 ID-ers op straat komen te staan?


2.

Bent u het met ons eens dat het project 'van werk naar werk' een goede opstap is voor ID-ers naar een reguliere baan?


3.

Bent u het met ons eens dat de hogere kosten door de verplichte BTW-afdracht het project onnodig in gevaar brengt, zoals nu al in Enschede is gebleken? Zo ja, bent u bereid om hiervoor een oplossing te zoeken? Zo nee, waarom niet?


4.

Is het juist dat het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) hierover al een jaar in overleg is met de Belastingdienst wat tot nu toe niet tot een oplossing heeft geleid? Zijn de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs Cultuur en Wetenschap bij dit overleg betrokken geweest?


5.

Gaat u in uw reactie op het eerste advies van de taskforce Geven voor Weten, waarin onder andere gepleit wordt voor een regeling waarbij detachering van wetenschappelijk personeel onder bepaalde voorwaarden vrij van BTW kan geschieden, het onderwerp BTW-afdracht bij aanstelling van ID-ers in het onderwijs meenemen? Zo ja, wanneer verschijnt deze reactie? Zo nee, waarom niet?


Met vriendelijke groet,


Chantal Linnemann

Secretaresse Voorlichting


Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid

Plein 2

K 104

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Tel: 070 318 2694

Fax: 070 318 2800

c.linnemann@tweedekamer.nl