Gemeente Breda

Klaar terwijl u wacht service voor straatfeestjes

Vanaf nu kunnen burgers bij balie 20 in het Stadskantoor de vergunning voor het houden van een straatfeest meteen meenemen.

Hiermee maakt de gemeente het een stuk klantvriendelijker een vergunning voor dit soort kleine feesten aan te vragen.

Klaar terwijl u wacht

Moest men voorheen een enkele pagina's tellend document invullen, een tekening meesturen en vervolgens wachten op de vergunning, vanaf nu hebben we een `Klaar terwijl u wacht'-service voor straatfeestjes. Burgers kunnen bij balie 20 in het Stadskantoor, samen met de medewerker één A4-tje invullen en krijgen de vergunning direct mee. Er zijn wel een aantal simpele regels waar het straatfeest aan moet voldoen. Zo moet het feestje in de buitenlucht zijn, het moet één of slechts enkele straten omvatten, niet op een doorgaande busroute of hoofdroute van de Brandweer liggen. Ook mogen er slechts beperkte nevenactiviteiten bij gehouden worden en moet men aan enkele veiligheidseisen voldoen. Aan de duur van het festijn zit geen limiet. Als de muziek maar om 23.00 uur stopt.

De aanvraag van een vergunning voor een straatfeest kost niets. Bovendien stelt de gemeente een pakket beschikbaar voor het afsluiten van de straat. Ook hier zijn, behalve EUR 25,= borg, geen kosten aan verbonden.

Internet

De vergunning kan ook, net als voorheen, via internet aangevraagd worden. Ook dan geldt een simpele procedure: ga naar www.breda.nl, kies voor e-loket, > formulieren > vergunningen > vergunning buurtfeest. Formulier downloaden, invullen en opsturen naar het Stadskantoor. Binnen enkele dagen ligt de vergunning dan in de brievenbus.

Overigens blijft het raadzaam om minstens drie weken voordat het feestje plaats vindt, de vergunning aan te vragen. Voldoet de aanvraag onverhoopt niet aan de regels voor een buurtfeestvergunning, dan kan de organisator zaken wijzigen of een vergunning voor een kleinschalig evenement aanvragen.

Breda, 4 juli 2006