Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 4 juli 2006

Nuon start verkoop van gas in Hamburg en Berlijn

Energieonderneming Nuon start in Duitsland met de verkoop van gas aan huishoudens in Hamburg en Berlijn. In Berlijn levert Nuon inmiddels stroom aan 30.000 particuliere klanten, in Heinsberg aan 20.000. Hamburg telt 1 miljoen huishoudens, Berlijn bijna 2 miljoen.

Met de verkoop van gas aan Berlijnse en Hamburgse huishoudens wil Nuon in de Duitse energiemarkt meer keuze bieden aan Duitse particuliere consumenten. De onderneming weet zich daarbij gesteund door de Duitse toezichthouder, die ijvert voor meer keuzevrijheid in de gas- en stroommarkt.

Thomas Mecke, directeur van Nuon Duitsland: 'Nu wij ook onze entree op de particuliere gasmarkt maken, willen wij met de Duitse energiebedrijven graag constructief de structuren en processen uitwerken voor een écht vrije energiemarkt. Bij voldoende aanbod en bij eerlijke, uniforme en duidelijke regels ontstaat uiteindelijk een gunstig effect op de energietarieven voor de Duitse consument.'

Het tarief voor NuonGas ligt in Hamburg en Berlijn onder het niveau van het standaardproduct van de marktleider in beide steden. Nuon biedt als enige een prijsgarantie van twaalf maanden. Wie 'instapt' voor eind juli ontvangt bovendien een korting van EUR 50. Overstappen op NuonGas is voor consumenten in Hamburg en Berlijn even eenvoudig als het overstappen op NuonStrom: één telefoontje of aanmelding via internet en Nuon regelt de rest.

Over Nuon Duitsland
Nuon is sinds zes jaar actief in Duitsland en behoort inmiddels tot de belangrijkste alternatieve aanbieder voor zakelijke klanten in de stroom- en gasmarkt. Sinds 2002 levert Nuon stroom en gas aan Duitse zakelijke klanten en via dochteronderneming Stadtlicht verzorgt Nuon inmiddels de openbare verlichting en de verkeerslichten in Berlijn. Verder is Nuon in Duitsland actief in de exploitatie van industrieparken en is de onderneming eigenaar van het elektriciteitsnetwerk in de stad Heinsberg (Nordrhein-Westfalen). Aan particuliere klanten wordt sinds 2002 in Heinsberg en sinds 2006 in Berlijn stroom van Nuon aangeboden.