Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 4 juli 2006

Politie houdt verdachte aan voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagavond een 27-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, die kort daarvoor betrokken was bij een vechtpartij. In een woning in de wijk het Fort was in de loop van de avond een woordenwisseling ontstaan tussen de man en zijn ex-vriendin. Familieleden hebben de boel geprobeerd te sussen, maar hierbij is het tot een worsteling gekomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau kwam het nog even tot een aanvaring, toen familieleden van de aangehouden man en de ex-vriendin elkaar daar troffen. De man is dinsdagmorgen na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie zal proces verbaal opmaken.

Politie bekeurt 47x bij snelheidscontrole

OUD GASTEL: De politie heeft dinsdag tussen 9.00 en 14.30 uur aan de Kralen met behulp van een camera op statief de snelheid gemeten van 1906 passanten. Van hen reden er 47 harder dan de ter plaatse geldende maximum snelheid van 80 km/uur. Zij kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel op de deurmat verwachten.

Politie houdt verdachte aan in mishandelingzaak

SINT WILLEBRORD: De politie heeft dinsdagmorgen op het politiebureau een 16-jarige jongen uit Breda aangehouden. De jongen had op zijn huisadres een schriftelijke uitnodiging gekregen om zich op het bureau te melden in verband met de bedreiging en mishandeling van een 19-jarige man uit Etten-Leur op maandagavond 26 juni op de fietsbrug aan de Irenestraat. De jongen wordt overigens door de politie niet verdacht van actieve betrokkenheid bij het incident. De verklaringen, die de jongen dinsdag bij de politie heeft afgelegd, wijken op een aantal essentiële punten af van de verklaringen van het slachtoffer. De jongen is na zijn verhoor door de politie op vrije voeten gesteld; de politie continueert het onderzoek.

Roosendaler (19) aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag kort na middernacht een 19-jarige man aangehouden op zijn woonadres in de wijk Kroeven. Hij wordt ervan verdacht zijn moeder te hebben geslagen. De man ontkende op het politiebureau verantwoordelijk te zijn voor de mishandeling. De politie zet het onderzoek voort.

Politie verricht aanhouding voor bezit harddrugs

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Essen aangehouden, nadat in haar autos een aantal XTC-pillen was aangetroffen. De vrouw had haar cabrio geparkeerd aan de Gewenten. Via de Belgische politie kwam in de tussentijd een anonieme tip binnen, dat zich in de autos drugs zouden bevinden. Met behulp van een drugshond in Rotterdam werd de auto vervolgens doorzocht en werden de pillen gevonden. De vrouw bleef echter tegenover de politie volhouden niets van de drugs te weten en vermoedde dat iemand haar op deze manier een hak had willen zetten. Omdat in theorie iedereen toegang tot de cabrio had kunnen krijgen, heeft de Nederlandse politie met haar Belgische collegas afgesproken dat de zoektocht naar drugs zou worden voortgezet in de woning van de vrouw in België. Op grond van deze resultaten zal worden bekeken hoe politie en justitie deze zaak zullen oppakken. De drugs werden door de Nederlandse politie in beslag genomen.

Auteur: Manon Ostendorf