Provincie Utrecht

Provincie stimuleert Utrechts toerisme

4-7-2006 -

GS stellen 95.000 euro beschikbaar voor twee projecten waarmee het toerisme in de provincie Utrecht gepromoot wordt.

Panorama Utrecht Onder de naam "Panorama Utrecht" heropent de VVV van de stad Utrecht aan het Domplein de deuren. Als publiekstrekker wil de VVV in de zomer van 2007 een aantal grote foto-panelen plaatsen, in de vorm van `eilanden'. De panoramafoto's zijn drie meter in doorsnede en geven een beeld van de belangrijkste toeristische attracties in de stad en provincie Utrecht. De provincie ondersteunt dit initiatief met een bijdrage van 30.000 euro.

"De Zevende Hemel".

Onder dat motto werken de zeven musea in de stad Utrecht met elkaar aan een gezamenlijke promotie. Doel van deze campagne is om, aan de hand van allerlei activiteiten en evenementen, bij de bezoekers het Utrecht-gevoel aan te wakkeren. Een van de acties is om op zeven markante, historische panden in de binnenstad van Utrecht typisch Utrechtse ikonen te plaatsen. De eerste sokkel is al klaar en geplaatst. Op het dak van de Neudefalt prijken de oren van Nijntje. Stichting Museumkwartier wil op de gevel van Paushuize - een 16de eeuws pand van de provincie Utrecht aan de Kromme Nieuwe gracht, een beeld van de Heilige Christoffel plaatsen. De provincie stelt hiervoor 65.000 euro beschikbaar.

Beide projecten worden mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het subsidiefonds voor toeristische ontwikkeling. De provincie maakt daarmee de komst van belangrijke toeristische attracties naar het gebied mogelijk. Voor dit jaar is hiervoor in dit fonds 366.000 euro beschikbaar.

Voor persvragen: Ron van Dopperen, tel. 030- 258 3196, mob. 06- 18300 578, e-mail ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196