Ingezonden persbericht


Utrecht, 4 juli 2006

Sw/64

Van een saai binnenterrein naar een groene buurttuin,

presentatie ontwerp en herinrichting binnenterrein Cleopatra- / Jeanne d'Arcdreef

De gemeente Utrecht heeft samen met Milieupunt Overvecht en bewoners een nieuw ontwerp gemaakt voor het binnenterrein Cleopatra-/ Jeanne d'Arcdreef. Een nieuwe inrichting is nodig om het binnenterrein weer aantrekkelijker te maken als buurttuin en ontmoeting en spelen een extra impuls te geven. Op donderdag 6 juli tussen 19.00 en 20.30 uur wordt op het binnenterrein zelf, het ontwerp besproken en de uitvoering toegelicht.

Ontwerp

In april dit jaar is het ontwerp voor de nieuwe binnentuin met een groep van 50 bewoners besproken. Hoofdthema voor de tuin is ontmoeten en spelen. Het gebied is ruwweg in drie delen in te delen: een ontmoetingsplek voor ouderen en kinderen van 0-6 jaar, een plek voor de jeugd van 6-12 jaar en een voetbalveld. Om de speelplekken ruimtelijk maar natuurlijk te scheiden worden met kleine heuvels accenten gegeven en natuurlijke overgangen gemaakt. Uiteraard is in het ontwerp rekening gehouden met de aanwezige bomen.

Werkzaamheden en planning

Op maandag 28 augustus start de aannemer met het verwijderen van de oude speeltoestellen en het weghalen van de bestrating. Via de Berezinadreef worden de materialen aan- en afgevoerd. In september wordt de grond voor de speelheuveltjes aangevoerd. Het plaatsen van de nieuwe speeltoestellen, het aanbrengen van de valondergrond en renovatie van het voetbalveld is gepland in de tweede helft van september. Als het weer meezit, dan zijn de werkzaamheden van de aannemer begin oktober afgerond.

Actieve bewoners gezocht!

Niet alleen bij de voorbereiding maar ook bij het maken van de tuin kunnen we hulp van bewoners goed gebruiken. Denk aan het snoeien van de haag voordat deze in gedeelten wordt verplaatst, het metselen van een bank, het plaatsen van stapblokken, het aanbrengen van boomschors als valondergrond van de speeltoestellen en het inzaaien van het nieuwe gras. Hierover worden met bewoners op 6 juli concrete afspraken gemaakt.