Opsporing Verzocht

Maandag 3 juli 2006 -
http://www.opsporingverzocht.nl

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing

Dinsdag 4 juli 2006, rond 19.30 uur, Nederland-I, in de uitzending:

Gewapende overval in Emmen
Liquidatie in Amsterdam
Liquidatie in Tilburg
Relschoppers in Amsterdam
Resultaten uitzending 27 juni en eventueel opgeloste zaken

Amsterdam: Liquidatie Thomas van der Bijl Tilburg: Liquidatie Hakki Adnan Yesilkagit Donderdagochtend 20 april wordt de 50-jarige Thomas van der Bijl in café "De Hallen" in Amsterdam vermoord. Van der Bijl was dit café van zijn vrouw aan het schoonmaken toen een onbekende schutter hem doodschoot. De daders hebben niets meegenomen, dus van roofmoord wordt vooralsnog niet uitgegaan.

In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni werd de 48-jarige Hakki Adnan Yesilkagit voor zijn huis in Tilburg doodgeschoten. Hij was bekend in het criminele circuit en zijn bijnaam zou Karateci Hakki zijn. Hakki was die avond bij een kennis in de omgeving van Brussel en reed 's avonds ook weer terug naar Tilburg. Op het moment dat hij zijn auto voor zijn huis parkeerde, werd hij vanuit een auto beschoten door twee vermoedelijk Turkse mannen.

Emmen: Gewapende overval op Chinese snackbar Amsterdam: Relschoppers bij huldiging Ajax

Vrijdagavond 2 juni is er in Emmen een klant in een Chinese snackbar, als er een overvaller binnenkomt. De klant heeft niets door, pakt zijn bestelling aan en loopt naar buiten. Dan bedreigt de overvaller de vrouw achter de kassa met een groot pistool en roept om geld. Zij vlucht naar achteren en een collega komt kijken. Die houdt zijn hoofd koel en doet wat de overvaller wil. Even later rent de dader, met het geld uit de kassa, weg over een houten vlonder achter de snackbar en is daarna spoorloos verdwenen.

Na het winnen van de KNVB-beker op zondag 7 mei, worden de Ajax-spelers maandagavond 8 mei gehuldigd op het Leidseplein in Amsterdam. Ondanks het feestelijke karakter, breken er toch rellen uit tussen de supporters onderling. Het Leidseplein wordt ontruimd en een aantal straten daar omheen afgezet. In één van die straten proberen 6 agenten een woedende menigte tegen te houden. Ze worden bekogeld en moeten vluchten. Hun politiebus blijft achter en wordt volledig vernield. ME-ers te paard, die te hulp schieten, worden ook bekogeld. Pas na verloop van tijd wordt het weer rustig.