Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Raad akkoord met aanbeveling herbenoeming burgemeester (4 juli 2006)

Op 4 juli 2006 heeft de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer unaniem besloten om mevrouw M. Salet aan te bevelen voor een herbenoeming als burgemeester. De Commissaris van de Koningin treedt op als tussenschakel en stuurt de aanbeveling met zijn bijgevoegde advies door naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op 15 november 2006 verstrijkt de ambtstermijn van mevrouw Salet. Onder regie van de Commissaris van de Koningin, de heer J.G.M. Alders, is in april de herbenoemingsprocedure gestart. Op basis van de verordening die op 4 april 2006 is vastgesteld, heeft een speciale commissie het functioneren van de burgemeester besproken. Deze commissie heeft ook de aanbeveling voorbereid. In een besloten vergadering op 4 juli 2006 heeft de vertrouwenscommissie vertrouwelijk verslag uitgebracht aan de gemeenteraad. Daarna is op 4 juli 2006 in openbaarheid unaniem besloten om mevrouw Salet aan te bevelen.

De commissie bestaat uit de heren: H.J.Brouwer (PvdA voorzitter), G.A. Zuiderveen (Groen Links) S.F.H. Meiring (Lokaal Centraal), M. Dekker (CU), G.B. Maagd (CDA), I. Wijchers (PHS), B.H.M. Lenders (RG) en H. ten Wolde (VVD). Verder is wethouder R.E. Stäbler als adviseur toegevoegd aan de commissie en verzorgt de raadsgriffier mevrouw C.A.M. Bodewes de ambtelijke ondersteuning.

Vervolg


- De Commissaris der Koningin ontvangt deze aanbeveling en geleidt deze aanbeveling aangevuld met zijn advies door naar de Minister voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.


- De Minister verzorgt een voordracht aan H.M de Koningin.


- Naar verwachting vindt voor 15 november 2006 feitelijke herbenoeming door H.M. de Koningin plaats gevolgd door de beëdiging door de Commissaris der Koningin.