Juli 2006

GoGo Tours neemt HUSK Studentenreizen over

GoGo Tours BV, heeft per direct touroperator HUSK BV overgenomen. GoGo Tours zet met deze overname een grote stap in de studenten- en wintersportmarkt. HUSK was tot vandaag eigendom van directeur Peter de Boer, die drie jaar geleden zelf de aandelen overnam van o.a. GoGo Tours. Over de hoogte van het overnamebedrag worden geen mededelingen gedaan.
Met HUSK Studentenreizen heeft GoGo Tours een vergroot aandeel in de studentenwintersport, de markt waar GoGo 15 jaar geleden zelf mee gestart is. Komende winter heeft GoGo Tours BV daarmee onder de namen HUSK en Sunweb twee belangrijke wintersportmerken in huis. Het marktleiderschap voor wintersport in Frankrijk wordt hiermee verder verstevigd. HUSK blijft opereren als merk en de reizen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd. Alle relevante relaties worden op dit moment ingelicht over de overname. De organisatie van HUSK wordt geïntegreerd in GoGo Tours BV in Rotterdam.

Joost Romeijn, directeur van GoGo Tours is verheugd met de overname: "Het is leuk om weer eigenaar te zijn van HUSK, nadat Peter de Boer er de afgelopen jaren een mooi bedrijf van heeft gemaakt. Wij verwachten door het benutten van de schaalvoordelen en de koppeling met ons jongerenmerk GoGo Tours beide merken nog verder te kunnen laten groeien. Door deze overname zijn we in staat om voor jongeren zowel in de zomer als in de winter een op maat vakantie te organiseren. Ik ben er trots op dat we jongeren zo'n compleet pakket kunnen bieden."

Ook Peter de Boer denkt dat dit de beste vervolgstap is voor zijn bedrijf: "De afgelopen jaren heeft Husk een sterke groei doorgemaakt. Maar alleen groeien is niet genoeg. Om echt groot te worden binnen de reisbranche, heb je schaalgrootte nodig, als specialist miste HUSK dat. Door deze overname bereiken we veel synergievoordelen. Hierdoor vergroten we de groeikansen en kunnen we daadkrachtiger de markt tegemoet treden. Onze klanten profiteren hiervan. GoGo Tours is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een innovatieve en toonaangevende organisatie. We werken al jaren samen en ik weet: Husk is hier in goede handen."

Over HUSK
HUSK is een directseller in Nederland en België die tegen scherpe tarieven jongeren en studenten naar de Franse Alpen aanbiedt. In Val Thorens is HUSK de grootste Nederlandse reisorganisatie. HUSK verzorgt wintersportvakanties voor individuele gasten en groepen. Ruim 90% van de boekingen loopt via internet.

Over GoGo Tours
GoGo Tours BV is actief met de merken GoGo Tours (zonvakanties voor jongeren 15 - 25 jr), Sunweb Vakanties (zonvakanties, wintersportvakanties en autovakanties), Marysol Vliegreizen (zonvakanties, verkoop via reisbureaus) en heeft met HUSK Studentenreizen een aansprekend succesvol merk erbij in het portfolio. Inmiddels is GoGo Tours in de top 5 touroperators beland met ruim 300.000 passagiers en een omzet van ca. 150 miljoen. Het bedrijf bestaat uit ruim 50 vaste medewerkers, daarnaast werken er zo'n 130 reisleiders en hostesses op reisbestemmingen. Onlangs is er ook een internationale start gemaakt en wordt Sunweb ook vanuit België en Spanje aangeboden voor de lokale markt. GoGo Tours is aangesloten bij het SGR, de ANVR en lid van de Nederlandse Thuiswinkel-organisatie. In 2005 is Sunweb bekroond met de publieksprijs van de Thuiswinkelorganisatie als beste thuiswinkel in de categorie reizen. Investeringsmaatschappij Alpinvest nam afgelopen zomer een meerderheidsbelang in GoGo Tours BV.

Voor meer informatie over dit bericht of over GoGo Tours en HUSK: Joost Romeijn, directeur GoGo Tours / Sunweb Vakanties T: 010 2802159 | | E: joost.romeijn@gogo.nl
Peter de Boer, directeur HUSK
T: 072 5181737 E: peter.deboer@husk.nl

2006-07-04