B EN W BERICHTEN 2006 - 25 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 4 juli 2006

Algemene Zaken

1. (04-07) Burgemeester en wethouders hebben, na het houden van een open sollicitatieprocedure, besloten een aantal personen te benoemen tot voorzitter, plaatsvervangend voorzitter respectievelijk lid van de Algemene bezwaarschriftencommissie ter vervulling van de nog openstaande vacatures.

2. (04-07) Het College stelt de gemeenteraad voor om de Algemene Plaatselijke Verordening aan te vullen met een artikel over cameratoezicht op openbare plaatsen.

Beleid

1. (04-07) Het College heeft besloten een aantal beroepschriften tegen beschikkingen op verzoeken om kwijtschelding van gemeentelijke belastingen ongegrond te verklaren.

2. (04-07) Het College heeft besloten 385.000 euro beschikbaar te stellen voor het oplossen van wateroverlast en verhogen van de veiligheid voor publiek en kooplieden van de Afrikaandermarkt. Deze extra ingrepen vallen buiten het masterplan Afrikaanderwijk. Het bedrag komt ten laste van de Kansenzones en de Reservering ISV2 Afrikaanderbuurt.

3. (04-07) Het college van B en W stelt de Raad voor op de kavels aan de "Plaszoom" en de Beekweg in de Vijverbuurt van Park Zestienhoven welstandsvrij bouwen mogelijk te maken.

4. (04-07) Het College heeft besloten een medewerker van de Gemeentebibliotheek met onmiddellijke ingang te ontslaan zonder toevoeging van het woord eervol.

5. (04-07) Het College heeft de ontwikkelvisie voor Katendrecht vastgesteld. De ontwikkelvisie schetst de toekomstige ontwikkelingen voor de wijk Katendrecht in Feijenoord en geeft een beeld van de investeringen op het gebied van wonen, de openbare ruimte en infrastructuur. De ontwikkelstrategie is opgebouwd uit drie fasen. De eerste, het 'zaaien' loopt tot en met 2006 en is zo goed als afgerond. In deze periode wordt het belangrijkste voorwerk verricht om de ontwikkeling van Katendrecht op gang te krijgen. Zo wordt er geïnvesteerd in de openbare ruimte en de infrastructuur en zijn er met woningbouwcorporatie de Nieuwe Unie gebiedsafspraken gemaakt voor bestaand Katendrecht. De periode 'groeien en oogsten' (2007-2015) staat in het teken van de bebouwing van Katendrecht. Tijdens deze fase worden aan de zuidzijde van Katendrecht ongeveer 1500 woningen gebouwd. Ook wordt de bestaande woningbouw in Katendrecht aangepakt. Na 2015 vindt de 'tweede oogst' plaats. Hoewel de definitieve vorm van Katendrecht rond 2015 zichtbaar is, blijft er ruimte over voor ontwikkeling. Zo vertrekt de SS Rotterdam 15 jaar na het aanmeren van het derde Katendrechtse Hoofd, waardoor er ruimte komt om 575 woningen te realiseren. In de ontwikkelvisie staat ook de noordzijde van Katendrecht als tweede oogst gemeld.

Schriftelijke vragen

(04-07) Het College heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van het raadslid:

. de heer M.G.J. van Muijen (PvdA) over uitsluiting illegalen door Rotterdamse ziekenhuizen; . Mevrouw J. Strörmann (SP-fractie) over het hondenuitlaatbeleid; . De heer R.A.C.J. Simons (Leefbaar Rotterdam) inzake grootverdieners bij de semi-overheid.


---- --