Deltion College


Mode Lyceum toont collectie in binnenstad

`Rembrandt meets Mozart', dat is het thema van de modeshow waarop kleding die ontworpen en gemaakt is door studenten van het Mode Lyceum, wordt geshowd. In de werkelijkheid zit er 100 jaar geschiedenis tussen beide grootheden, maar tijdens de modeshow geven zij elkaar de hand.

Omringd door grote kastanjes, oude woningen, een kerk en café-tjes. De locatie Grote Kerkplein in Zwolle heeft de juiste entourage voor een modeshow met als thema: Rembrandt meets Mozart. Op 6 juli vanaf 18.00 uur zijn op een grote catwalk de gemaakte kledingstukken van studenten Mode Lyceum te bewonderen. De studenten zijn al maanden in de weer en hebben veel hulp gekregen van Edwin Oudshoorn, winnaar van de Frans Molenaarprijs 2005. Hij heeft ter voorbereiding van de modeshow workshops gegeven en studenten begeleid bij het ontwerpen van de kledingstukken.

Samenwerking

Niet alleen het Mode Lyceum van Deltion is druk bezig met dit spektakel in de binnenstad van Zwolle, ook andere opleidingen en zelfs een andere school zetten zich volledig in om deze modeshow tot een succes te maken. De modeshow wordt beveiligd door het Lyceum Uniformberopene, de make-up en schmink wordt verzorgd door eigen studenten, net als de acti in de pauze (Kunst & Cultuur). Het licht en geluid wordt verzorgd door eigen studenten, net als de realisatie van de kleedruimtes. Muzikale ondersteuning wordt verzorgd door de Big Band van het Meander College.

Kom ook!

De modeshow vindt plaats op 6 juli vanaf 18.00 uur tot 21.30 uur. Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat de studenten allemaal hebben gemaakt? Kom dan naar de modeshow. Je bent van harte welkom!

Datum: 21-06-2006

---