Senternovem


Jan Rotmans over het transitienetwerk

Aanvangsdatum

06-07-2006

19.30 uur

Jan Rotmans zal ons meenemen naar de wereld van het transitienetwerk. Onze samenleving is voortdurend in verandering, maar ontwikkelt zich niet als vanzelf in een duurzame richting. Om dit bij te kunnen sturen moeten we de processen van transities en systeeminnovaties beter begrijpen. Binnen het transitienetwerk worden deze processen daarom bestudeerd. De opgedane kennis wordt weer in de praktijk toegepast. En praktijkervaring levert vragen en input op voor het onderzoek. Dat is de kern van het transitienetwerk: de wisselwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek.

Onze gezamenlijke opgave is het richting geven aan de transitie naar een duurzame samenleving. Maar wat is dat dan en hoe ziet dat eruit? Het is nodig om van het abstracte naar het concrete te gaan. We kunnen daarbij ons inbeeldingsvermogen gebruiken om inspirerende transitiebeelden te creëren, waar we ons vizier op richten en gezamenlijk mee aan de slag kunnen.

Prof. Jan Rotmans is wetenschappelijk directeur van DRIFT, Dutch Research Institute For Transitions aan de EUR en is professor in transities en transitie management en is gelieerd aan de Faculteit Sociale Wetenchappen en Research School of Management (RSM).

Bezoek bijeenkomst(-en)

U bent van harte welkom bij de lezing. De bijeenkomsten van de New Knowledge Club vindt plaats op de Faculty Club (17^e etage hoogbouw EUR Woudestein) en start om 19.30 uur met een borrel in de Faculty Club, op de 17e etage (H17) van de Erasmus Universiteit locatie Woudestein. De sessie start ca. 20.00 uur en duurt tot 22.15 uur.

Locatie

Rotterdam

Toegangsprijs


-

Contact

Aanmelden
via http://www.newknowledgeclub.nl/bijeenkomst/aanmelding.htm Wijzigingsdatum | 26-06-2006