Gemeente Berkel en Rodenrijs


Buurt-Actie-dag Meerpolder op donderdag 6 juli
Op 7 juni jl. heeft in de wijk Meerpolder een zogenaamde wijktafel plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst die georganiseerd werd door de bewonersvereniging en de gemeente hebben bewoners gesproken over de veiligheid in hun wijk. In grote meerderheid waren de bewoners tevreden over de veiligheid in hun nieuwe woonomgeving. Wel kwam er een aantal knelpunten op tafel. Aanleiding voor het gemeentebestuur om de Buurt-Actie-dag te organiseren.

Voor het gemeentebestuur was een deel van de knelpunten bekend. Als gevolg van de bouwactiviteiten in de wijk kan overlast niet altijd worden voorkomen. De werkzaamheden en de daaruit voortvloeiende overlast worden met de direct omwonenden gecommuniceerd. Een aantal knelpunten zal in de komende maanden worden opgelost.

Toch was in een aantal gevallen het gemeentebestuur niet op de hoogte van de ernst van de situatie. Men neemt de opmerkingen en suggesties van de bewoners heel serieus en in de afgelopen dagen is hier met de projectontwikkelaars en de aannemers over gesproken. Hierbij is gezocht naar maatregelen die de veiligheid ten goede komen en in een versneld tempo kunnen worden ingezet. Met de politie en brandweer is gesproken over de veiligheidsovertredingen in de wijk.

Het doel van Buurt-Actie-dag is met zoveel mogelijk diensten tegelijk in de buurt werkzaamheden te verrichten die de veiligheid in de buurt ten goede komen zowel op preventief als repressief gebied. Daarnaast is deze dag bedoeld om de bewoners zelf na te laten denken over de veiligheid in de buurt en over hun eigen gedrag. Ook worden bewonersinitiatieven zo gestimuleerd.

Acties : preventief en repressief
Tijdens de Buurt-Actie-dag zal door zoveel mogelijk diensten worden samengewerkt. De organisatie is nog volop bezig, maar er zal in ieder geval worden samengewerkt met de politie, de brandweer, de dienst Beheer Buitenruimte, het Vinex projectbureau en 3B Wonen.

Tijdens deze dag zal ruimschoots aandacht worden besteed aan de suggesties van de bewoners en een aantal zaken zal ter plaatse worden aangepakt. Bovendien zal er naast het verrichten van werkzaamheden ook opgetreden worden tegen overtredingen. De politie, de brandweer en de milieudienst zullen die dag aandacht besteden aan gedragingen van bewoners en bezoekers van de wijk die zich niet aan de veiligheidsregels houden. In de meeste gevallen zal door middel van een gele kaart uitgelegd worden waarom het gedrag ongewenst is, maar bij ernstige overtredingen zal direct worden opgetreden door het uitschrijven van een proces verbaal.

Bewoners actief
De bewonersvereniging Meerpolder zal nauw betrokken worden bij de organisatie van deze Actie-dag. Samen met de bewonersvereniging wordt nog nagedacht over een manier om de bewoners uit te dagen om zelf na te denken en mee te werken aan de veiligheid van hun nieuwe woonwijk.

Verrassing voor de jeugd
Door veel bewoners is aandacht gevraagd voor de jeugd in de wijk. Een aantal jeugdvoorzieningen is reeds gerealiseerd en zal in de komende maanden verder worden aangelegd. Maar vooral werd de wens geuit tot het aanleggen van een sportveldje. Waar en wat het gaat worden blijft nog een verrassing, maar voor de zomervakantie zal er aan deze wens worden voldaan!

Volgende week zal een programma voor deze dag worden aangekondigd en zal ook meer bekend zijn over de verrassing voor de jeugd die tijdens de Buurt-Actie-dag zal worden gepresenteerd.

Laatste wijziging website: 27 juni 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs