Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oude vocale muziek in vernieuwde Willibrordkerk

Op donderdag 6 juli aanstaande kunt u in de Willibrordkerk van Utrecht prachtige vocale muziek uit de Renaissance horen, uitgevoerd door Kamerijk, een zevenkoppig vocaal ensemble dat deze muziek op unieke manier tot leven brengt. Bijzondere muziek in een bijzondere kerk!

Kamerijk presenteert in dit concert een staalkaart van stijlen uit de 15e en 16e eeuw. In één avond kunt u prachtige composities horen van Loyset Compere, Alexander Agricola, Matthaeus Pipelare, Jean Richafort en Claude Goudimel. Het ensemble sluit af met het grootse 'Salve Crux' van Jacob Obrecht. Henk Verhoef speelt enkele orgelwerken op het geheel opgeknapte orgel van de Willibrordkerk.

Het concert vindt plaats in de gerestaureerde neo-gotische Willibrordkerk te Utrecht, een uniek monument met uitbundige schilderingen, dat sinds enkele maanden weer in zijn oorspronkelijke luister te bewonderen is. De akoestiek van de Willibrordkerk is ideaal voor de muziek die Kamerijk zingt, en het interieur sluit er in zijn rijkdom ook prachtig op aan.

Donderdag 6 juli 2006
Aanvang 20:15 uur
St. Willibrordkerk
Minrebroederstraat 21, Utrecht
Toegang: uw gift

Kamerijk is een vocaal ensemble dat a-capellamuziek uit de tweede helft van de 15e en het begin van de 16e eeuw ten gehore brengt; meerstemmige muziek uit de Zuidelijke Nederlanden van die tijd. Kamerijk legt zich toe op een historische uitvoeringspraktijk. Dit betekent onder meer dat het ensemble in een compacte opstelling uit één koorboek zingt, wat voor een optimaal onderling contact zorgt. Ook wordt uit kopieën van een zo oorspronkelijk mogelijk handschrift gezongen. Uitgangspunt bij het zingen is de klank en beweging van de taal. Het Latijn werd in de 15e en vroege 16e eeuw uitgesproken volgens de klankregels van de volkstaal. De karakteristieken daarvan zijn volop terug te vinden in de muziek.

Muzikaal leider Henk Verhoef studeerde orgel en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, en gedurende een jaar orgel bij André Isoir te Parijs. Hij doceert orgel en kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam en dirigeert diverse koren, waaronder het Vocaal Ensemble Amsterdam en de Camerata Oude Kerk.

Meer informatie is te vinden op www.kamerijk.nl

---- --