Gemeente Bedum


30 juni 2006
De gemeente Bedum hoopt de raadsvergadering op donderdagavond 6 juli uit te zenden via www.bedum.nl/ris. De gemeente maakt hiervoor gebruik van een systeem dat nieuw is en ontwikkeld door GemeenteOplossingen en dB audiovideosystemen uit Groningen. Hoewel het systeem bij tests goed functioneert, moet het zich in de praktijk nog bewijzen.

Wanneer u beschikt over internet, kunt u in principe alle raads- en commissievergaderingen met ingang van 6 juli om 19.30 uur volgen via de gemeentelijke site www.bedum.nl/ris. Wanneer wordt uitgezonden, verschijnt linksboven in beeld de knop 'Kijk live mee'. Wanneer u deze aanklikt en beschikt over windows mediaplayer hoort en ziet u dan letterlijk wat in de commissie of raad besproken wordt. Beelden worden na afloop van de vergadering in een archief op Bedum.nl geplaatst. Wie slechts geĂŻnteresseerd is in specifieke agendapunten kan de uitzending op onderdelen bekijken. Na afloop van een vergadering worden de beelden namelijk per agendaonderwerp gepubliceerd. De videobeelden zijn al toegankelijk voor bezoekers van het internet met een lichte ADSL-verbinding.

Het uitzenden van raads- en commissievergaderingen is een van de mogelijkheden van het raadsinformatiesysteem (ris) dat de gemeente Bedum heeft aangeschaft. In de toekomst zou het gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld het uitzenden van openbare zittingen of huwelijken. Op dit moment is het mogelijk om adviezen, besluiten en andere achterliggende documenten van het college, de commissies en de raad in te zien. Daarnaast is het mogelijk voor iedereen om een gratis digitaal abonnement te nemen op de nieuwsbrief Besluitvorming in Bedum. Abonnees worden direct op de hoogte gesteld van nieuwe openbare documenten. De gemeente Bedum wil de besluitvorming met deze voorzieningen transparanter maken.