Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Vooraankondiging controles Verkeershandhavingsteam
Publicatiedatum: 4-7-2006 11:11:58

Doorwerth Het regionale Verkeershandhavingsteam houdt in de hele regio Gelderland-Midden verkeerscontroles. Deze controles richten zich op de speerpunten snelheid, alcohol, rood licht negatie, gordeldracht, het dragen van de helm en constructiesnelheid van brom- en snorfietsen. In de week van 5 t/m 11 juli 2006 zijn de volgende controles gepland:

Donderdag 6 juli wordt in de omgeving van Doornenburg, Gendt en Bemmel gecontroleerd op snelheid, het dragen van de helm en de autogordel. Vrijdag 7 juli wordt op diverse locaties in Barneveld en Ede gecontroleerd op het dragen van de autogordel, snelheid en alcohol. Zaterdag 8 juli is er op diverse plaatsen in Wageningen een alcoholcontrole. De snelheid van het overige verkeer wordt ook gecontroleerd.
Zondag 9 juli wordt er in de omgeving van Rijnwaarden en Zevenaar gecontroleerd op het dragen van de autogordel, snelheid en alcohol. Dinsdag 11 juli wordt er op verschillende plaatsen in Westervoort, Duiven en Giesbeek gecontroleerd op het dragen van de helm en de autogordel en snelheid.

Behalve deze aangekondigde controles, wordt iedere dag op de verschillende trajectwegen van het Verkeershandhavingsteam met de radarauto op snelheid gecontroleerd. Verder rijden motorsurveillanten en/of de onopvallende videoauto dagelijks door de regio.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---