Gemeente Berkel en Rodenrijs


6 juli 2006: Buurt-ACTIE-dag Meerpolder
6 juli Buurt-actie-dag Meerpolder! Donderdag 6 juli staat de wijk Meerpolder in het speerpunt van de belangstelling. Deze dag zetten alle diensten die betrokken zijn bij veiligheid zich in om de wijk veiliger te maken. Gemeentelijke diensten, de brandweer, de politie en 3B Wonen werken hierbij nauw samen. Ook de bewonersvereniging Meerpolder is bij de organisatie van deze dag betrokken.

Reactie wijktafel
7 juni jl. heeft in Meerpolder een zogenaamde wijktafel plaatsgevonden, georganiseerd door de bewonersvereniging en de gemeente. Tijdens de bijeenkomst hebben bewoners een aantal dringende knelpunten in de wijk aan de orde gesteld. Dit was aanleiding voor het gemeentebestuur om deze Buurt-ACTIE-dag te organiseren.

Startsein door burgemeester
De dag begint met een officieel startsein door burgemeester De Goeij. Om 9.30 uur komen alle betrokken diensten bijeen op het schoolplein van de Prins Johan Frisoschool. Hier ontvangen alle medewerkers hun instructies voor die dag. Ze verspreiden zich daarna door de wijk om de handen uit de mouwen te steken. Hiermee reageert de gemeente op suggesties die wijkbewoners hebben gedaan om de veiligheid in de wijk te vergroten. Een aantal suggesties wordt op de Buurt-ACTIE-dag uitgevoerd.

Bewoners actief
De gemeente en de bewonersvereniging Meerpolder werken samen om de leefbaarheid in de wijk optimaal vorm te geven. Bij de organisatie van de wijktafel die op 7 juni gehouden werd, was ook de bewonersvereniging vertegenwoordigd. Een aantal knelpunten in de wijk zijn via de bewonerstafel aan de orde gesteld. Via de website van de bewonersvereniging worden de inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in hun wijk en de contacten met de gemeente. De bewonersvereniging Meerpolder benadrukt dat bewoners van de wijk zelf ook verantwoordelijk zijn voor veiligheid. Suggesties daarvoor worden via de website onder de aandacht gebracht. Kijk voor meer informatie op www.demeerpolder.nl.

Verkeersveiligheid
Tijdens de Buurt-ACTIE-dag zal de politie in samenwerking met de brandweer een controle uitvoeren op snelheids- en parkeer-overtredingen. Op verschillende plaatsen in de wijk wordt meetapparatuur opgesteld. Ook wordt gecontroleerd of fiets- en voetpaden gebruikt worden voor het doel waarvoor ze bestemd zijn.

Brandveiligheid
De brandweer controleert de bereikbaarheid in de wijk door met een blusvoertuig de wijk rond te rijden. Automobilisten die hun auto verkeerd geparkeerd hebben, riskeren een bon of wielklem. Ook neemt de brandweer tijdens de Buurt-ACTIE-dag een aantal brandkranen in gebruik en demonstreert ze de werking ervan aan bewoners.

Groen, heel en veilig!
Als bijdrage aan de Buurt-ACTIE-dag krijgt de wijk een extra onderhoudsbeurt. De medewerkers van Beheer Buitenruimte doen een extra maaibeurt om de uitbundige zomerbloei te beteugelen. Ook maken zij een extra rondgang door de wijk om papierbakken te legen en te vegen.

Een schone buurt
Over afval gesproken: Irado rijdt tijdens de Buurt-ACTIE-dag met de wagen rond in de buurt om vuil op openbaar terrein te verzamelen en af te voeren.

Hondenpoep
Plantsoenen en groenstroken waar een overmaat aan bemesting in de vorm van hondenpoep plaatsvindt, krijgen extra aandacht. Een speciaal voor dit doel ingehuurde `hondenpoep inspecteur' wijst hondenbezitters op ongewenst gedrag en deelt hondenpoepzakjes uit.

Doelpalen Havenstraat
Veel wijkbewoners hebben aandacht gevraagd voor de jeugd. Omdat de wijk nog in opbouw is, zijn nog niet alle voorzieningen gerealiseerd. Om toch ook in de tussentijd iets voor de jeugd te doen komen doelpalen te staan op het grasveld bij de Havenstraat.

De feestelijke opening is om 15.30 aan het grasveld bij de Havenstraat. Alle kinderen zijn van harte welkom voor een potje voetbal een gratis ijsje.

Laatste wijziging website: 04 juli 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs