Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht
5 juli 2006

Gouda wint fotowedstrijd beste 'oranje' wijk (aangepast, met uitnodiging voor pers) 'Als het erop aankomt is de hele wijk oranje'

De heer Ron Moret uit Gouda is winnaar geworden van de fotowedstrijd van het ministerie van VROM. Minister Sybilla Dekker reikt op 6 juli de hoofdprijs, een digitale camera, persoonlijk uit in Gouda. Daarbij zal ze peilen hoe oranje de wijk echt is, ook na de uitschakeling van Nederland op het WK voetbal.

Veel wijken waren oranje gekleurd. Zo ook de Tweede Schoolstraat van de familie Moret, die versierd was met het oranjepakket dat de gemeente Gouda beschikbaar had gesteld. Het oranjegevoel brengt mensen bij elkaar. Met deze fotowedstrijd wil de minister van VROM stimuleren dat bewoners het beste maken van hun buurt. Minister Dekker: "Ik vind het belangrijk dat bewoners zich inzetten voor hun omgeving, want zij maken de buurt tot wat die is. Het WK voetbal is een mooie aanleiding voor mij om te laten zien dat het oranjegevoel mensen bij elkaar brengt. Ik hoop dat we dat oranjegevoel kunnen vasthouden, ook nu het WK voetbal voor Nederland voorbij is. Want het is mijn overtuiging dat een veilige, prettige wijk een wijk is die het hele jaar door oranje is, bij wijze van spreken dan."

Er zijn veel wijken in Nederland waar het goed gaat, maar er zijn ook wijken waar grote problemen zijn. Iedereen weet dat. Die moeten we aanpakken, door de daad bij het woord te voegen. Samen met gemeenten, corporaties, ministeries en andere organisaties werkt VROM in 56 wijken in Nederland aan betere woningen, veilige buurten en goede (groen)voorzieningen voor de bewoners. Kortom: aan de leefbaarheid van de wijken.

Onder het motto 'Als het erop komt is de hele wijk oranje' organiseerde VROM een wedstrijd voor de beste foto van een 'oranje' wijk. De uitslag staat op vrom.nl/fotowedstrijd.

Uitnodiging voor de pers
U bent van harte uitgenodigd voor de uitreiking van de prijs door de minister. Die is op donderdag 6 juli van 16.30-17.30 uur, Tweede Schoolstraat, Gouda. De minister zal, in aanwezigheid van een wethouder van Gouda, met de familie Moret en een aantal buren praten over het 'oranjegevoel' na het WK voetbal en de leefbaarheid in de wijk. Aanwezig is ook wethouder Siebe Keulen (wijkontwikkeling).

U kunt zich aanmelden bij Chris Sol: chris.sol@minvrom.nl of 06-15017515. Ook voor informatie kunt u bij hem terecht.

Meer informatie


- http://www.vrom.nl/fotowedstrijd

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=23854 )