Saxion Hogescholen
BR>

wo 05 juli 2006

Eerste lichting podotherapeuten studeert af bij Saxion

Donderdag 6 juli aanstaande studeert de eerste lichting studenten van de opleiding Podotherapie van Saxion Hogescholen af. De opleiding, die inmiddels vier jaar bestaat, wordt gegeven door de Academie Gezondheidszorg. Het verzoek tot het starten van de opleiding kwam vier jaar geleden vanuit de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Met de huidige opleidingen in Enschede en Eindhoven hoopt men tegemoet te komen aan het grote tekort aan podotherapeuten in Nederland. Een tekort dat met de op handen zijnde vergrijzing alleen maar zal toenemen en die met name voor de oostelijke en noordelijke helft van Nederland geldt.

De afstudeerders worden met open armen door het werkveld ontvangen. De tien studenten die dit jaar afstuderen hebben allemaal een baan gevonden. Ook tweede- en derdejaars studenten hebben op dit moment al uitzicht op een baan bij afstuderen of krijgen een aanbieding. Omdat naar verwachting veel afstudeerders op den duur een eigen praktijk zullen starten, is er in de opleiding ook expliciet ruimte voor verschillende aspecten van het ondernemerschap.

Een podotherapeut helpt mensen met voetklachten. Hij of zij behandelt bijvoorbeeld patiënten met (rug)klachten als gevolg van een verkeerde houding, diabetici met voetwonden, mensen met voetafwijkingen, sportblessures of reuma. Tevens maakt een podotherapeut hulpmiddelen om voeten te corrigeren en te beschermen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------