Gemeente Heerenveen

persbericht

Ondertekening MFA Skoatterwâld

06/07/2006

Aanstaande donderdag 6 juli om 12.30 uur in het gemeentehuis te Heerenveen tekenen de betrokken partijen de samenwerkingsovereenkomst, de huurovereenkomst en de koop- en realisatieovereenkomst. Met deze ondertekening wordt het startsein gegeven voor de MFA Skoatterwâld. De gemeente Heerenveen werkt samen met de Corporatieholding Friesland om dit centrum te realiseren. In opdracht van de gemeente ontwikkelt, bouwt en verhuurt de Corporatieholding de accommodatie.

Alle partijen zullen in de eerste plaats hun handtekening zetten onder de samenwerkingsovereenkomst. Dit zijn de gemeente Heerenveen, de Corporatieholding Friesland en de verschillende participanten: de Vereniging voor Christelijke Onderwijs Heerenveen, Stichting Openbaar Scholennetwerk De Basis, Kinderwoud BV, Caleidoscoop, Talant en Thuiszorg De Friese Wouden. Vervolgens ondertekenen de participanten met de Corporatieholding hun huurovereenkomst. Ook de Wijkraad heeft actief meegewerkt aan de ontwikkeling van de accommodatie. De grond van het voorzieningeneiland waarop de accommodatie wordt ontwikkeld, wordt door de Corporatieholding Friesland gekocht van de gemeente Heerenveen. Deze koop met de daaraan gekoppelde voorwaarden voor de realisatie van de gebouwen op het voorzieningeneiland, zoals de gemeente die in overleg met de Corporatieholding heeft opgesteld, zijn vastgelegd in de Koop- en Realisatieovereenkomst.

De MFA zal de spil vormen van Skoatterwâld. De accommodatie biedt veel voorzieningen aan de bewoners van de wijk. In de MFA komen de christelijke en openbare basisschool, een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en een tienerruimte. Daarnaast worden er zorgvoorzieningen aangeboden, inclusief een zorgsteunpunt. Daarnaast komt er een blok waarin een restaurant is opgenomen, een tienerruimte, gymlokalen en een supermarkt. Ook wordt het wijkbeheer in het centrum gerealiseerd en komt er een Infopunt waar men voor alle vragen over de wijk en het centrum zelf terecht kan. Een belangrijk aspect zijn bovendien de multifunctionele ruimtes die in het gebouw zijn opgenomen. Deze kunnen worden gebruikt als oefenruimtes voor verenigingen, bijvoorbeeld voor een mogelijk nieuw op te zetten toneelvereniging. Bewoners kunnen dan ook volop gebruik maken van de mogelijkheden die dit centrum te bieden heeft.