Provincie Limburg

Zachte G winnaar van de Vaas ontwerpwedstrijd Gisterenmiddag vond in het Gouvernement de prijsuitreiking plaats van

de provinciale Vaas ontwerpwedstrijd. Odile Wolfs, gedeputeerde voor Cultuur, overhandigde de eerste prijs aan het ontwerp Zachte G van gorissendeponti ontwerpers + makers. Het ontwerp is zeer verrassend, humorvol, communicatief en gaat buitengewoon creatief om met het thema Limburg, aldus het juryrapport.

Met de ontwerpwedstrijd biedt de Provincie Limburg ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid een relatiegeschenk in opdracht te realiseren. Het is voor de tweede keer dat de Provincie een ontwerpwedstrijd organiseert (eerder in 2004). Dit jaar is aan de deelnemers de opdracht gegeven een vaas te ontwerpen die bijzonder en innovatief is vanwege de vorm, het gebruikte materiaal en/of de symboliek.

De nationale jury, bestaande uit Hans Appenzeller (sieraadontwerper), Natascha Drabbe (projectleider Premsela, Stichting voor Nederlandse vormgeving), Guus Beumer (directeur Marres, centrum voor contemporaine Kunst Maastricht), Herman Vrehen (gedeputeerde Financiën van de Provincie Limburg), Jan-Jaap Rietjens (winnaar ontwerpwedstrijd Sieraad m/v 2004) en Gerald Derksen (ontwerper en stylist Bijenkorf Maastricht), was blij verrast met het aantal en de variatie binnen de inzendingen. De jury merkt in zijn eindoordeel op dat veel ontwerpen