Politie Zuid-Holland-Zuid

5/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 06-07-2006

VERDACHT VAN DIEFSTAL BROMFIETS
LEERDAM De politie heeft op dinsdagmorgen 4 juli twee mannen van 23 en 24 jaar uit Leerdam aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Op 16 juni j.l. werd een bromfiets gestolen bij een supermarkt aan de Vlietskade in Leerdam. Het voertuig stond niet op slot, de sleutels zaten in het contact. De eigenaresse, een 48-jarige vrouw uit Schoonrewoerd, deed een dag later aangifte. Door getuigen werd de politie op het spoor gezet van de verdachten. Zij zijn in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEMMEREN HULPVERLENING
GORINCHEM - Dinsdag 4 juli is een 41-jarige man uit Leerdam aangehouden op verdenking van het hinderen van een brandweervoertuig dat op weg was naar een brand aan de Lingedijk op 20 juni jl. Op 27 juni deed de brandweer, namens de gemeente, aangifte van de belemmering van het hulpverleningsvoertuig. De verdachte zou dinsdagavond 20 juni jl. geweigerd hebben zijn voertuig op de Provincialeweg te verplaatsen en zo het brandweervoertuig geen vrije doorgang verleend hebben. Onderzoek en getuigenverklaringen wezen uit dat de 41-jarige Leerdammer aangemerkt kon worden als verdachte. Hij werd verzocht zich op dinsdag 4 juli te melden op het politiebureau, hetgeen hij deed. De man werd aangehouden en heeft een verklaring afgelegd. Hij is na verhoor heengezonden.

WEILAND IN BRAND
MEERKERK - Op dinsdagmiddag 4 juli 2006 omstreeks 16.00 uur moest de brandweer uitrukken voor een brand aan de Kleine Kanaaldijk. Het bleek dat er een perceel weiland in brand stond. De brandweer bluste de brand. Een 70-jarige man uit Meerkerk had op het weiland tuinafval verbrand en had geen rekening gehouden met de droogte, waardoor het weiland in brand vloog. Hij krijgt vermoedelijk de rekening van de uitruk van de brandweer gepresenteerd.

TEGEN RELING VAN BRUG GEVALLEN
PAPENDRECHT- Dat het warme weer voor de nodige problemen kan zorgen ondervond een 15-jarige jongen uit Papendrecht. Hij fietste op dinsdagmiddag 4 juli 2006 omstreeks 17.00 uur over het fietspad van de Papendrechtse brug in de richting Papendrecht. Aan zijn stuur hing een koelbox. De koelbox kwam op een gegeven moment klem te zitten tussen zijn knie en het stuur waardoor hij viel. Hij kwam met zijn hoofd tegen de reling van de brug terecht. Personeel van de ambulancedienst verleende eerste hulp en brachten de jongen thuis. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

KEUKENBRANDJE
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Op dinsdagavond 4 juli 2006 omstreeks 18.45 uur moest de brandweer uitrukken voor een keukenbrand in een woning aan de Groot Veldsweer. Het bleek dat de elektrische oven in brand was geraakt. Daarna was het vuur gedoofd en hoefde de brandweer alleen nog met een ventilator de rook uit de keuken te blazen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

SNORFIETSER TEGEN MIDDENGELEIDING
GORINCHEM- Een 67-jarige man uit Papendrecht is gewond geraakt toen hij met zijn snorfiets door onbekende oorzaak tegen de middengeleiding botste en ten val kwam. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 4 juli 2006 omstreeks 12.50 uur op het fietspad van de Nieuwe Wolpherensedijk. Hij raakte gewond aan zijn arm. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht om de wond te laten hechten.