Politie Zuid-Holland-Zuid

5/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 06-07-2006

VALSE AANGIFTE
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 4 juli een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het doen van valse aangifte en oplichting van de verzekeringsmaatschappij. De man deed op dinsdagavond 20 juni j.l. bij de politie aangifte van beroving van zijn mobiele telefoon door twee donkere personen in het Weizigtpark. De politie twijfelde aan het verhaal van de man en stelde een onderzoek in. De vermoedens van de politie werden bevestigd in dit onderzoek. Het zogenaamde slachtoffer werd aangehouden op verdenking van het doen van valse aangifte. Tijdens het verhoor bekende hij dit ook. De man verklaarde financiële problemen te hebben en wilde met een valse aangifte proberen een nieuwe mobiel te verkrijgen. Hij is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. De verzekeringsmaatschappij heeft aangifte gedaan van poging tot oplichting. De Politie Zuid-Holland-Zuid zal de gemaakte kosten van het opsporingsonderzoek verhalen op de verdachte.

VERDACHT VAN INBRAAK
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Rotterdam is dinsdagmiddag 4 juli aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan het Rivierenplein in Dordrecht. De verdachte, net weer op vrije voeten, werd aangehouden op het parkeerterrein van de Dordtse Poorten aan de Kerkeplaat. Een alerte bewoner van het Rivierenplein zag de verdachte rennen in de flat. De man werd niet herkend als zijnde een bewoner. De alerte getuige nam een kijkje boven en zag een deur openstaan. Het bleek dat er een deur van een woning was geforceerd en er dus was ingebroken. De getuige twijfelde geen moment en ging de verdachte achterna. Die rende weg. Er volgde een korte achtervolging maar de getuige raakte de man kwijt. Teruglopend naar huis kwam de getuige politie tegen. Samen gingen ze op zoek naar de mogelijke inbreker. Hij werd aangehouden op de Kerkeplaat. De betreffende woning bleek te zijn opengebroken en te zijn doorzocht. Of er iets weg, moet nog blijken want de bewoners zijn op dit moment op vakantie. Door een familielid is aangifte gedaan. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan in de woning. De politie heeft van de verdachte inbrekersgereedschap in beslag genomen. Hij bleek na onderzoek een ongewenste vreemdeling in Nederland te zijn en zal na het onderzoek naar de inbraak in de woning in vreemdelingenbewaring worden gesteld.

De politie heeft de alerte getuige een bedankkaartje gestuurd om hem te bedanken voor zijn alerte optreden.

SNELHEIDSCONTROLE MET LASERGUN
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 15 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag 4 juli 2006 van 10.15 tot 14.15 uur op de Laan van Welhorst, de Krommeweg, de Veersedijk en de Graaf Willemlaan. In totaal werden ongeveer 262 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur in plaats van de toegestane maximumsnelheid van 50 km/uur.

VERDACHT VAN VERNIELING AUTOSPIEGELS
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 4 juli op woensdag 5 juli een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden in de Floresstraat. Bewoners in de straat werden wakker van kabaal. Er werd door een buurtbewoner gezien dat de jongen spiegels van autos afsloeg. Meerdere bewoners kwamen naar buiten en een van hen wist de jongen in de kraag te vatten. De jongen werd overdragen aan de politie. Hij verklaarde de spiegels vernield te hebben omdat hij boos was vanwege ruzie met vrienden. Hij heeft spijt betuigd tegenover de politie. Tot op heden is van drie autos bekend dat de spiegel(s) ervan vernield is/zijn. Eén bewoner heeft inmiddels aangifte van vernieling gedaan. De ouders van de minderjarige jongen zijn in kennis gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT In het weekend van zaterdag 24 juni op zondag 25 juni tussen 02.30 en 03.00 uur vond op de Molenvliet te Zwijndrecht, nabij een discotheek een ernstige openlijke geweldpleging plaats. Drie jongens zaten op het bordes ter hoogte van de discotheek. Twee inzittenden van een Fiat personenauto stapten uit de auto en maakten een racistische opmerking naar 1 van de jongens. Toen zijn 16-jarige vriend uit Papendrecht daar iets van zei, sloegen en schopten ze hem. Hij raakte daarbij behoorlijk gewond in het gezicht en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Hij heeft een gebroken neus. Ook de andere twee vrienden werden vervolgens geslagen. Een omstander die te hulp schoot en de partijen tot rust wilde brengen, werd naar de grond gewerkt en ook door de daders geslagen en geschopt. Deze getuige is nog niet bekend bij de politie.

De politie hoopt dat deze omstander die te hulp schoot zich meldt bij de politie. Ook andere getuigen en/of mensen die meer weten van dit incident worden verzocht te bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).