Politieberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 06-07-2006

Snelheidscontrole

KOCKENGEN Op de Provinciale weg N 401 in Kockengen heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.45 en 11.45 uur passeerden 960 voertuigen de radar. Daarvan reden er 120 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 154 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.

Winkels ontruimd wegens gaslek

ABCOUDE Wegens een gaslek op de Stationsstraat, zijn woensdagmiddag tien naburige winkels ontruimd. Ook is de weg een aantal uur afgesloten geweest voor verkeer uit voorzorg en om de brandweer en het gasbedrijf hun werkzaamheden te kunnen laten uitoefenen.

Omstreeks 08.50 uur kwam bij de politie en brandweer een melding binnen van een gaslucht ter hoogte van een woning. Toen de agenten arriveerden, was de brandweer al bezig metingen te verrichten. Daaruit bleek dat het lek in een woning moest zitten. Omdat de bewoners op vakantie waren, werd door de hulpofficier toestemming verleend om de woning binnen te treden.

De brandweer tikte een ruitje in. Eenmaal binnen bleek het lek toch niet in deze woning te zijn. Daarop werd met toestemming van de hulpofficier de naastgelegen woning betreden, waar eveneens niemand thuis was. De gaslucht leek uit het toilet te komen. Daarop werd het riool geïnspecteerd, waar een hoge concentratie gas werd gemeten. Op dat moment, omstreeks 11.30 uur, werd besloten tot ontruiming van de winkels.

Het gasbedrijf startte met graven onder het trottoir ter hoogte van de tweede woning en stuitte op een lagedrukleiding. Hierin bleken meerdere gaten te zijn gesmolten door de kortsluiting van maandagochtend 3 juli, waardoor een deel van Abcoude zonder stroom kwam te zitten. Een buis van vijf meter is vervangen. De vervanging van nog eens twintig meter gasbuis wordt versneld uitgevoerd. Omstreeks 15.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. Het gasbedrijf heeft tot 17.00 uur nodig gehad om de reparatiewerkzaamheden te voltooien.

Fietssters met sturen in elkaar

LOENEN AAN DE VECHT Twee 14-jarige meisje uit Weesp zijn woensdagochtend gewond geraakte toen zij met de fietssturen elkaar raakten en ten val kwamen. Dat gebeurde omstreeks 10.50 uur op het fietspad langs de Rijksstraatweg. Beide meisjes zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met letsel aan respectievelijk arm en been, en heup.

Jongetje (7) steek stok in wiel

MAARSSEN Een 50-jarige fietser uit Maarssen is woensdagmiddag gewond geraakt toen een jongetje van 7 jaar uit Maarssen een stok tussen zijn spaken stak. Het ongeval vond plaats omstreeks 13.10 uur op de Verbindingsweg. De man sloeg over de kop en kwam op zijn kin en arm terecht. Omdat hij erg veel last had van zijn elleboog, nam de ambulance hem mee naar het ziekenhuis voor onderzoek. De vader van het jongetje heeft zich ontfermd over de fiets van het slachtoffer en is naar het ziekenhuis gereden om de man een lift naar huis aan te bieden. Voor de politie was daarmee de zaak afgedaan.

Winkeldievegge aangehouden

WOERDEN Een 20-jarige vrouw uit Wilnis is woensdagmiddag aangehouden bij een winkel aan de Voorstraat wegens diefstal van twee paar schoenen. De vrouw werd betrapt toen omstreeks 15.50 uur het alarmpoort afging toen zij naar buiten liep. Personeel droeg de vrouw over aan de politie. Na verhoor kon zij weer vertrekken. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tegen de lamp

WOERDEN Een 23-jarige Barnevelder is in de nacht van woensdag op donderdag tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole op de Europabaan. De man blies een A tijdens de eerste blaastest. Op het politiebureau wees een ademtest uit dat hij een alcoholgehalte had van 175 ug/l. Dat leverde voor hem geen strafbaar feit op. Wel bleek bij controle van zijn gegevens dat hij niet over een rijbewijs beschikt en dat zijn APK was verlopen. Daarvoor kreeg hij bekeuringen. Ook bleek hij nog 182 dagen cel tegoed te hebben en stond nog een boete van 60 euro open. De man is ingesloten.