Gemeente Sluis

speeltoestellen hoek van Hootegemstraat / Brugstraat Sluis

PERSBERICHT - 4 juli 2006

Oplossing voor speeltoestellen hoek van Hootegemstraat / Brugstraat Sluis

De inwoners van de wijk Steenen Beer, de stadsraad en de gemeente hebben een bevredigende oplossing gevonden voor de speeltoestellen op de hoek Van Hootegemstraat/Brugstraat. Vorige week vrijdag werden de hekken al verplaatst zodat er weer gespeeld kan worden. Tijdens een overleg tussen vertegenwoordigers van de inwoners, de stadsraad, bouwbedrijf De Delta en de gemeente op maandag 3 juli is afgesproken dat deze situatie gehandhaafd blijft totdat de sloop van de sporthal, bibliotheek en school begint. Daarnaast wordt nog wat extra ruimte gecreëerd zodat de jeugd bijvoorbeeld ook een balletje kan trappen. Dat betekent dat de kinderen in de zomervakantie alle ruimte hebben om veilig te spelen.

In nauwe samenwerking met de gemeente heeft bouwbedrijf De Delta plannen ontwikkeld voor een nieuwe invulling van het gebied begrensd door de Brugstraat, Vleeshouwerijstraat en Burgemeester Van Hootegemstraat. Twee weken geleden werden hekken geplaatst vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de sporthal, bibliotheek en basisschool. De speeltoestellen op de hoek Van Hootegemstraat/Brugstraat stonden binnen de afzetting. Ouders en kinderen protesteerden dezelfde avond voorafgaand aan de raadsvergadering in de raadszaal van het Belfort. Afgesproken werd dat gezamenlijk een oplossing zou worden gezocht. Tijdens het overleg van gisteren kon wethouder Johan Provoost (portefeuillehouder volkshuisvesting) de onduidelijkheden over de afzetting van de speeltoestellen en de sloop van de gebouwen, wegnemen en werden afspraken gemaakt voor het vervolg.

De voorbereidende werkzaamheden voor de sloop worden voor de bouwvak afgerond. Na de vakantie, half augustus, start de sloop zodat eind september het archeologisch onderzoek kan plaatsvinden. Tot de sloop kunnen de kinderen de speeltoestellen veilig gebruiken. Er wordt ook ruimte gecreëerd om bijvoorbeeld een balletje te trappen. De buurtbewoners en de gemeente zijn het erover eens dat de ouders een belangrijke verantwoordelijkheid dragen om ervoor te zorgen dat de kinderen niet het afgezette gebied ingaan. Tijdens de sloop worden de speeltoestellen en het trapveldje vanwege de veiligheid wél afgezet. De stadsraad wordt geïnformeerd over de precieze datum van de start van de sloopwerkzaamheden zodat ouders en kinderen in de wijk hier rekening mee kunnen houden.

Wethouder Johan Provoost heeft de buurtbewoners opgeroepen alvast na te denken over de speelruimte in de plannen voor De Smeedtoren. Goede ideeën kunnen zo in een vroeg stadium betrokken worden bij de planvorming.

---

Nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis, Voorlichting, tel. 0117 457 123