Gemeente Coevorden


Ontwikkeling multifunctionele dienstencentra Oosterhesselen en Schoonoord weer stap dichterbij

De ontwikkeling van multifunctionele dienstencentra in Oosterhesselen en Schoonoord verloopt voorspoedig. Gisteren ondertekende een groot aantal instanties in zowel Schoonoord als Oosterhesselen een intentieverklaring voor versterking van de samenwerking op het gebied van wonen, welzijn, zorg en onderwijs in beide dorpen. Vorig jaar is het nieuwe multifunctionele centrum in Sleen in gebruik genomen. Een soortgelijk centrum wordt nu gerealiseerd in Dalerpeel.

Wethouder Jetty Remmelts-Van Royen benadrukte tijdens de ondertekening dat zowel in Schoonoord als in Oosterhesselen de toekomstige centra een belangrijke rol spelen voor de versterking van de leefbaarheid op het platteland. De komende maanden zal de haalbaarheid van de centra onderzocht en verder uitgewerkt worden. Daarnaast zal een locatiekeuze gemaakt worden en de financiële dekking gezocht worden voor de uitvoering. De resultaten van dit onderzoek zullen naar verwachting in januari 2007 gepresenteerd worden aan het college van B&W.

In Oosterhesselen ondertekenden vertegenwoordigers van het Esdal College, Openbare basisschool De Woert, Stichting Drieluik-Kinderopvang, Stichting Peuterspeelzaal Piggelmee, Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden, Stichting CQ Centrum voor de Kunsten en de gemeente Coevorden de intentieverklaring. De partijen streven naar onderlinge samenwerking ter versterking van een veilige en uitdagende omgeving voor de jeugd van 0 tot 16 jaar voor, tijdens en na schooltijd.

In Schoonoord zetten vertegenwoordigers van de Zorggroep Suydevelt, Woonservice Drenthe, Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden, Stichting Welzijn 2000, Stichting CQ Centrum voor de kunsten , Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk, Stichting Drieluik-Kinderopvang, Rabobank Borger-Klenckeland en de gemeente Coevorden hun handtekeningen onder de intentieverklaring. Wonen, Welzijn en Zorg staat centraal in deze samenwerking. De instanties streven naar mogelijkheden voor gezamenlijke huisvesting.