Juli 2006

webdevelopment

Nieuwe Yachting' brochure Turks verkeersburo
Doezelen, dromen, deinen en dobberen in zeilparadijs Turkije Turkije is omgeven door verschillende zeeën. De totale kustlijn van Turkije bedraagt meer dan 8300 kilometer met in het noorden de Zwarte Zee, in het Zuidwesten de Zee van Marmara en de Egeïsche Zee (2805 km) en in het zuiden de Middellandse Zee (1577 km). De azuurblauwe zuidkust van Turkije leent zich perfect voor een zeilvakantie. Het Turks verkeersbureau brengt haar land als zeilparadijs onder de aandacht in de nieuwe Engelstalige brochure `Yachting'. Aan bod komen onder meer jachthavens, flottieljezeilen, de traditionele houten zeiljacht gulet, verschillende zeilroutes met bezienswaardigheden onderweg, regelgeving voor wie met zijn eigen boot Turkije aandoet en een overzicht van jachthavens en faciliteiten. De brochure is verkrijgbaar via het Turks verkeersbureau, Hofweg 1c, 2511 AA Den Haag, tel: 070 - 346 99 98 of via e-mail info@welkominturkije.nl. Nadere info over zeilen vindt men ook op de Nederlandstalige website http://www.welkominturkije.nl/. Verschillende Nederlandse touroperators bieden zeilvakanties in Turkije aan.

Luieren of actief
De mogelijkheden tijdens een zeilvakantie zijn eindeloos. Luieren, zonnen, zwemmen, zeilen, duiken, eten, lezen en lezen, een prive baai of een pittoreske havenplaats opzoeken of aanmeren in een luxe marina om een dagtocht naar het binnenland te maken. Men kan bareboat zeilen (een eigen zeiljacht huren en varen), flottielje zeilen (met meerdere schepen een bepaalde route varen) of meezeilen op een jacht met een schipper en bemanning aan boord.

Keur aan vaarroutes
Verschillende zeilroutes worden beschreven: Izmir naar Kusadasi, Kusadasi naar Bodrum, Bodrum naar Marmaris, Marmaris naar Fethiye, Fethiye naar Kas en van Kas naar Antalya. Wie in de veronderstelling leeft dat een zeilvakantie alleen maar zeilen betekent, komt bedrogen uit. Er zijn afhankelijk van het arrangement vaak talrijke opties om aan land te gaan om te winkelen, een terrasje te pakken of natuur en cultuur op te snuiven, waaronder Ephesus, het tempelcomplex van Didyma, Göcek, de ruines van Xhantos, Phaselis en Aphrodisias met onder meer bijzondere zuilengraven. Ook populair is een bezoek aan het eiland Kekova waar de restanten van een oude stad nog net onder de zeespiegel zichtbaar zijn.

Jachthavens
Langs de gehele kuststrook in Zuid-Turkije liggen vele jachthavens. Enkele goed geoutilleerde havens zijn Bodrum, Kusadasi, Marmaris, Antalya, Fethiye en Kemer. Maar ook in de Zee van Marmara vindt men goede havens waaronder in Istanbul.

NOOT VOOR DE REDACTIE,