Juli 2006

webdevelopment

Reisindustrie loopt warm voor Wintersport Persdag Dit jaar ook verkeersburo's aanwezig
Reeds 17 reisorganisaties hebben zich ingeschreven voor de Wintersport Persdag die het toeristisch pr-bureau Baltus Communications op donderdagmiddag 24 augustus in De Uithof in Den Haag organiseert. Op de Wintersport Persdag kunnen Nederlandse wintersport touroperators, direct sellers, reisorganisaties, vervoerders en relevante verkeersbureaus de reismedia informeren over het wintersportnieuws voor het aankomende winterseizoen 2006/2007.
Aan het initiatief ligt ten grondslag dat veel journalisten van mening zijn dat zij over het algemeen (veel) te laat op de hoogte worden gebracht van wintersportnieuws. De redactionele keuze voor wintersportartikelen in maandbladen en vakantiebijlagen in landelijke en regionale kranten worden lang van tevoren gepland. `Om aandacht te krijgen is het dus mede zaak om de media bijtijds te informeren over nieuwtjes, nieuwe bestemmingen, leuke arrangementen, medewerking aan persreizen, trends, etc. Voor reisjournalisten en redacties begint het winterseizoen al in de zomer! Er zijn nog enkele tafels beschikbaar ', aldus Marcel Baltus van het pr-bureau.

Behalve grote touroperators zijn ook kleinere niche reisorganisaties vertegenwoordigd. Onder de reeds ingeschreven participanten horen het Fins verkeersbureau/Finnair, De Jong Intra Vakanties, Camelot, Wens Chalets, TUI Nederland, OAD Reizen, Landal GreenParks, Zwitserland Toerisme, Grand Alpes Chalets, Jiba, Euro Express Treincharter, Euro Relais, Wintersporters.nl, Sindbad Reizen, FlexChalet/SwissChalet, Club Med en Tsjecho Reizen. Vijf reisorganisaties beraden zich nog. De mediabijeenkomst vindt plaats van 13.30 tot 17.30 uur.