Ingezonden persbericht


Den Haag, 06 07 2006

PERSBERICHT

Afstuderen in het Krugerpark

Angélique Snoeren ontvangt vanavond haar diploma van de opleiding Dier- en veehouderij van Hogeschool INHOLLAND Delft. Haar afstudeeropdracht heeft zij midden in de bush van het Krugerpark uitgevoerd. Zij werkte met wereldberoemde dierenartsen aan een educatieprogramma over dierziekten voor de ranchers. Dit educatieprogramma wordt waarschijnlijk ook gebruikt in Mozambique en Zimbabwe, in het aangrenzende Transfrontier park. Het project werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van landbouw van Zuid Afrika.

"Ranchers zijn meestal niet echt hoog opgeleid. Zij herkennen de meest bekende dierziektes als bijvoorbeeld miltvuur niet. Mijn educatieprogramma moest hier verandering in brengen", aldus Angélique. Het resultaat is een interactieve website en een boekje, dat deels gesponsord wordt door INHOLLAND. Tolken presenteerden het programma in het shangaan en zulu of venga.

Daarnaast heeft Angélique een brochure over dierziekten ontworpen voor toeristen. Angélique verbleef 4,5 maand in de bush van het Krugerpark. Zij stond regelmatig oog in oog met wilde dieren. Over haar belevenissen wil zij een boekje uitgeven.

Hogeschool INHOLLAND Delft levert dit jaar 110 studenten af op het gebied van Milieukunde, Bos- en natuurbeheer, Ruimtelijke Ordening en Planologie, Plattelandsvernieuwing, Biotechnologie, Voedingsmiddelentechnologie, Tuin- en akkerbouw, Dier- en veehouderij, Bedrijfskunde - & agribusiness, Logistiek & Technische vervoerskunde, Technische Informatica, Wiskunde, Food- & Business, Luchtvaarttechnologie, Scheepsbouwkunde.

EINDE PERSBERICHT

De diplomauitreiking van Hogeschool INHOLLAND Delft vind vanavond plaats vanaf 19.30 uur in de aula van de TU Delft.