Hulpverlening Gelderland Midden

Keukenbrand door bewoonster zelf geblust
---

PERSBERICHT 5 juli 2006

Keukenbrand door bewoonster zelf geblust

DUIVEN Bij het uitkoken van babyflesjes en de bijbehorende spenen is woensdag 5 juli rond 09.45 uur brand ontstaan in de keuken van een woning aan de Veldstraat in Duiven. Mogelijk is het droogkoken van de pan de oorzaak geweest van de brand. Doordat de bewoonster met de brandende pan is gaan lopen heeft ze brandwonden opgelopen aan haar onderarmen. Ondanks dat heeft ze met behulp van een tuinslang de inmiddels brandende keuken weten te blussen. Omdat ze daarbij een flinke hoeveelheid rook had ingeademd is ze door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om daar nader te worden bekeken. De Duivense brandweer heeft de woning gecontroleerd en de stichting Salvage ingeschakeld om de woning weer bewoonbaar te maken. De stichting Salvage is een samenwerkingsverband van verzekeringsmaatschappijen. Vanwege de rook- en roetontwikkeling en de directe brandschade wordt de hoogte van de schade geschat op een bedrag rond de 35.000 euro.

Voor de brandweer nog eens reden om aandacht te vragen voor het feit dat het gaan lopen met (in dit geval) een brandende pan flinke risicos met zich mee brengt.

Blijf oplettend als er wordt gekookt of gebraden (blijf toezicht houden).

* Plaats een brandmelder zodat u in u snel wordt gewaarschuwd mocht er toch brand ontstaan.

* Zorg ervoor dat een klein blusmiddel, zoals een blusdeken in de keuken beschikbaar is voor het geval er bijvoorbeeld vlam in de pan ontstaat.

---

Deze pagina is bijgewerkt op 06-07-06 10:21
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl